Land Rover închide temporar principala fabrică din Anglia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Jaguar Land Rover își va închide timp de două săptămâni fabrica de la Solihull, pe fondul vânzărilor fluctuante.

Sindicatul Unite declară că anunțul închiderii temporare la Solihull este "profund îngrijorător" pentru muncitori, anunță sky.com.

Producătorul de mașini Jaguar Land Rover urmează să închidă fabricile principale timp de două săptămâni fapt ce reflectă "cererea fluctuantă" - după ce vânzările în China au fost lovite de războiul comercial al țării cu Statele Unite.

Fabrica Solihull, unde lucrează 9.000 de persoane, va înceta producția timp de două săptămâni de la 22 octombrie. Acest lucru vine după ce la începutul acestui an 1.000 de angajați au fost concediați, în timp ce la uzina din Castle Bromwich timpul de lucru a ajuns la trei zile pe săptămână.

Vânzări în scădere

Cele mai recente cifre au arătat că JLR a vândut 57.114 de vehicule în septembrie, cu 12,3% mai puțin față de aceeași lună a anului trecut - cu un declin de 46,2% în China, acuzată de "modificarea taxelor la import și continuarea tensiunilor comerciale".

Vânzările au scăzut cu 0,8% în Regatul Unit, cu 4,7% în Europa și cu 6,9% în America de Nord. Compania, care este deținută de Tata Motors din India, a declarat: "Jaguar Land Rover se concentrează pe obținerea eficienței operaționale și va alinia oferta pentru a reflecta cererea fluctuantă la nivel global, după cum este necesar.” "Comenzile clienților din sistem nu vor fi afectate și angajații afectați vor fi plătiți pe durata închiderii."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel