Lan de grâu, făcut SCRUM. Incendiu de la o ȚIGARĂ, pagubă de 100.000 de lei
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Incendiu de vegetație. Foto: ISU Teleorman
Incendiu de vegetație. Foto: ISU Teleorman
Pompierii din Teleorman au făcut noapte albă pentru a stinge un incendiu izbucnit la un lan de grâu. 40 de hectare de teren s-au făcut scrum din cauza unei țigări aruncate la întâmplare.

Un lan de grîu de 40 de hectare din localitatea Brânceni, județul Teleorman, a ars miercuri dimineața. Pompierii au stins flăcările în urma unei intervenții care a durat două ore. Pagubele se ridică la 100.000 de lei, scrie Mediafax. 

Potrivit ISU Teleorman, pompierii militari au fost solicitați, miercuri dimineața, printr-un apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu, pe raza localității Brânceni, cu pericol de extindere la mai multe culturi agricole.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit 

Incendiul, ce se manifesta pe o suprafață de circa 40 de hectare, a fost stins de două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autocisternă, în sprijinul cărora au intervenit și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Brânceni și personalul firmei care deținea cultura de grâu.

„Cu ajutorul fâșiilor arate realizate perpendicular pe direcția de propagare a incendiului, flăcările au fost localizate rapid, militari reușind stingerea lor în aproximativ două ore”, a transmis ISU Teleorman.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 100.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 300.000 de lei. Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului este o țigară nestinsă corespunzător, aruncată la întâmplare pe vegetația uscată din apropierea culturii de grâu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel