Data publicării:

Lămâia, beneficii reale pentru sănătate. De ce să pui o felie pe noptiera de lângă pat, pe timpul nopţii

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Elle Hughes)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Elle Hughes)
Lămâia are multe beneficii pentru sănătate. Iată cum te poate ajuta...

Lămâia are multe beneficii pentru sănătate. Acest citric poate acţiona ca un agent de detoxifiere şi înfrumuseţare, iar prin inhalarea aromei, organismul simte puterile sale homeopatice benefice. Unele dintre acestea includ diminuarea stresului, un sentiment general de calm, având potenţialul de reducere a tensiunii arteriale, alergiile şi oboseala, relatează Reader's Digest.

"Dacă pui o felie de lămâie pe noptiera de lângă pat, vei inspira un parfum subtil pe timpul nopţii. Lămâia a fost folosită de secole ca un ulei esenţial puternic pentru aromaterapie", susţine Diane Elizabeth, fondatoarea Skin Care Ox, scrie Rador, citând dariknews.bg.

În timp ce majoritatea beneficiilor privind obiceiul de a aşeza o felie de lămâie pe noptieră în timpul nopţii sunt legate de sănătate, există şi alte efecte pozitive.

Unul dintre acestea este combaterea furnicilor - dacă există o infestare cu furnici, sucul de lămâie se picură în locurile posibile de acces al acestor insecte. Parfumul lămâii va perturba mirosul furnicilor şi vor evita zona respectivă. Lămâile acţionează şi ca odorizante naturale - o felie de lămâie pe noptieră are o dublă sarcină - împrospătează aerul din jur şi asigură aromaterapie

Și banala apă cu lămâie are beneficii extraordinare pentru sănătate.

Încetineşte îmbătrânirea pielii şi a părului

Vitamina C din lămâie acţionează asupra celulelor deteriorate ale pielii, susţine refacerea acestora, reduce petele şi ridurile profunde. Umplută cu elemente utile, pielea este restaurată din interior, ceea ce ajută la combaterea unor imperfecţiuni ale tenului (coşuri, puncte negre şi alte pete). Efectul purificator al apei cu lămâie ajută, de asemenea, organismul să se recupereze după boală, scrie Rador, citând Zdrave.

Întăreşte organele interne

Apa cu lămâie ajută la întărirea imunităţii prin prevenirea sau combaterea bolilor şi uşurează foarte mult munca rinichilor.

Astmul sau bronşita pot fi ameliorate cu apă cu lămâie. Desigur, problema nu va dispărea dacă se consumă doar un pahar de apă cu lămâie pe zi, dar va ajuta la îmbunătăţirea activităţii sistemului respirator. Este indicat ca apa cu lămâie consumată în mod regulat să fie băută cu un pai, pentru a proteja smalţul dinţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel