Ladislau Boloni şi-a găsit echipă, după ce a refuzat naţionala României
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ladislau Boloni a preluat o echipă din Franţa, după ce nu a ajuns la o înţelegere cu FRF pentru a prelua naţionala. 

Clubul francez de fotbal FC Metz, care a retrogradat recent din Ligue 1, a oficializat joi numirea antrenorului român Ladislau Boloni, care fusese anunţată încă de săptămâna trecută de ziarul L'Equipe.

Tehnicianul român, în vârstă de 69 de ani, a semnat un contract pe doi ani. El îl înlocuieşte pe Frederic Antonetti, care s-a despărţit de clubul loren după retrogradare. Site-ul lui Metz a precizat că noul director sportiv al clubului, Pierre Dreossi, este la originea venirii lui Boloni.

Ladislau Boloni a jucat în Hexagon la Creteil şi Orleans, iar după ce şi-a încheiat cariera de fotbal a antrenat la Nancy, Rennes, Monaco şi Lens. Ultima sa experienţă a fost la Panathinaikos Atena, de care s-a despărţit în mai 2021, iar apoi a fost în tratative cu Federaţia Română de Fotbal pentru reluarea postului de selecţioner al echipei naţionale.

Boloni a câştigat campionatul Portugaliei cu Sporting Lisabona (2002) şi cel al Belgiei cu Standard Liege (2009).

L'Equipe a scris săptămâna trecută că Boloni a fost ales de Lucien d'Onofrio, noul consilier al preşedintelui lui Metz, Bernard Serin. Boloni a colaborat cu d'Onofrio pe vremea când acesta era vicepreşedintele clubului Standard Liege, scrie Agerpres. 

Iordănescu jr rămâne selecţioner, în ciuda înfrângerilor 

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, joi, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF, că a avut o discuţie cu selecţionerul Edward Iordănescu în urma căreia a decis ca acesta să continue la conducerea echipei naţionale a României.

"Federaţia Română de Fotbal a respectat toate contractele pe care le-a avut cu selecţionerii echipei naţionale şi toate deciziile au fost luate în urma unor analize ample la nivelul Comisiei Tehnice a FRF. Traversăm unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea în teren, niciodată nu se va întâmpla acest lucru. Ne-am aşteptat şi ne-am dorit rezultate mult mai rapide în urma performanţelor jucătorilor de U21 din 2019 şi din 2021 sau să continuăm succesul calificării la EURO 2016. Din păcate, aceste meciuri au arătat nivelul nostru de astăzi şi că suntem departe de ţinta stabilită. Dar ştim totodată că cei mai mulţi dintre jucători îşi doresc să facă performanţă în tricoul echipei naţionale şi să aducă bucurii suporterilor noştri, alături de staff-ul tehnic. Am avut o discuţie cu Edward Iordănescu şi am decis să continuăm colaborarea. Cred cu tărie că echipa naţională trebuie să fie pentru orice fotbalist român apogeul profesional, să fie întotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multă muncă şi sacrificii vom putea să construim din nou o echipă cu şanse reale de calificare la turneele finale", a spus Burleanu.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel