Ladislau Boloni, ovaționat în Belgia
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Boloni
Boloni
Royal Antwerp, echipa antrenată de românul Ladislau Boloni, poate deveni o forţă a campionatului Belgiei, estimează un fost jucător important al "diavolilor roşii", Marc Degryse, într-un articol pentru Sport Foot Magazine. 

Antwerp, promovată în elită în 2017, s-a impus duminică, 3-0 în deplasare cu Cercle Bruges, şi este pe locul 2, la 4 puncte de liderul Genk. În opinia lui Degryse, Antwerp poate fi câţiva ani de acum înainte una din echipele de top ale fotbalului belgian. 

"Un meci pe terenul lui Cercle nu este niciodată câştigat dinainte. numai dacă-l abordezi cu nişte calităţi fotbalistice, dorinţă, seriozitate, profesionism. Exact ceea ce Antwerp a arătat în ultimul weekend. După înfrângerea lui FC Bruges, exista presiunea de a putea urca pe locul 2. Această aşteptare nu i-a încurcat deloc pe jucătorii lui Antwerp. Şi-au făcut treaba şi acum sunt pe locul 2", a afirmat Degryse. 

"Echipa aceasta e în plin progres, e un progres continuu. La nivelul maturităţii, stă mult mai bine ca în sezonul trecut. În 2017-2018, Antwerp avea zece victorii după cele 30 de meciuri din sezonul regulat. Azi, după doar 18 etape, are deja zece victorii. Sezonul trecut, Antwerp avea 41 de puncte la finalul sezonului regulat. Acum, are deja 35", a scris fostul jucător al lui Anderlecht şi FC Bruges. 

Perioada de transferuri, gestsionată cu inteligență

"Mercato-ul de vară a fost din nou inteligent şi jucătorii veniţi în ultimele zile (ale perioadei de transferuri - n. r.) aduc ceva. Dieumerci Mbokani nu înscrie prea mult, dar este foarte util. Este mereu disponibil, ştie să ţină de minge, să-i facă să joace pe coechipierii săi, să dea pase decisive. Mai e şi Lior Refaelov, care aduce un plus de tehnică, de creativitate, de leadership, de experienţă, de eficacitate", a adăugat el. 

"Faţă de sezonul trecut, se constată şi o evoluţie pozitivă la nivelul jocului. Antwerp nu mai este o echipă care caută în primul rând să-şi împiedice adversara să-şi facă jocul. Este acum o echipă care-şi impune jocul. Graţie muncii realizate de Lucien D'Onofrio şi Paul Gheysens (oficiali ai clubului - n. r.), acest Antwerp se poate instala pentru mai mulţi ani la vârful fotbalului belgian. (...) Când un club de tradiţie care căzuse în uitare sfârşeşte prin a reveni în top, este întotdeauna un lucru bun pentru fotbalul belgian în ansamblul său. Astăzi, în orice caz, D'Onofrio şi Ladislau Boloni nu mai pot să se ascundă. Clubul trebuie să vizeze cel puţin o calificare în cupele europene", a opinat Degryse. 

Cel mai vechi club din fotbalul belgian, înfiinţat în 1880, Antwerp a câştigat de patru ori campionatul, ultima oară în 1957, şi de două ori Cupa Belgiei, ultima oară în 1992. Pe plan internaţional, echipa a jucat în 1993 finala Cupei cupelor (1-3 cu Parma), după ce a trecut în sferturi de finală de Steaua Bucureşti (0-0 acasă, 1-1 în deplasare). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel