Ladislau Boloni a spus care este diferenţa dintre tinerii fotbalişti români şi cei francezi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Ladislau Boloni, antrenorul celor de la FC Metz, a vorbit despre diferenţele dintre tinerii fotbalişti francezi şi cei români. 

"După părerea mea, tânărul român este mai mingicar, mai repede face pasul către tehnică. Din păcate, tehnica asta de multe ori este o tehnică fără mișcare, statică. Tinerii francezi sunt parcă mai căliți, mai mult merg către o pregătire general puternică. Dar talente sunt peste tot, important e cum le creștem, ce direcție le dăm. Nu cu tinerii avem probleme, ci mai repede cu cei care se ocupă cu ei. Și antrenorul trebuie să fie călit, să fie pregătit. Și cel care răspunde pentru antrenor. Eu, în primul rând, acolo văd responsabilitatea”, a spus tehnicianul, care l-a remarcat pe Alexi Pitu, jucătorul transferat de Bordeaux de la Farul.

"Este un exemplu deosebit băiatul acesta care a semnat pentru Bordeaux anul trecut, Pitu. Este un băiat cu foarte mult talent, chiar și viteză bună, vivacitate bună, schimbare de direcție bună. Îi lipsește forța. E un element pe care poate să îl acumuleze și dacă joacă și dacă lucrează. Aceste elemente trebuie să funcționeze împreună. Eu cred că va reuși pentru că talentul îl are. Acuma sârguința nu știu, nu îl cunosc destul de bine, ca să pot să mă pronunț”, a precizat Laszo Boloni, citat de Prosport.

De ce nu a reuşit să transfere fotbalişti români la Metz 

"Eu am plecat de mult din fotbalul românesc și când, din când în când, încercam să aduc un tânăr român la echipa unde eram, problema niciodată nu a fost una de tehnică. A fost problemă de ritm de joc și a fost problemă de forță și contact. Acolo eram foarte, foarte slabi și copilul își dădea seama că n-o să reziste”, a spus tehnicianul lui Metz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel