Data publicării:

90 de migranţi, debarcați în Malta

Autor: Ema Apostu | Categorie: Root
WhatsApp
Malta a anunţat marţi seară că a acceptat debarcarea a circa 90 de migranţi, aşa cum a solicitat paza de coastă italiană care i-a salvat în noaptea precedentă în apele în care operaţiunile de salvare sunt de competenţă malteză, transmite AFP.

"Au fost transferaţi pe nave de patrulare malteze şi sunt pe drum", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a pazei de coastă.

Într-un comunicat, paza de coastă italiană informase anterior că, "luni noaptea, a fost efectuată o operaţiune de salvare la cererea autorităţilor malteze în favoarea unei mici ambarcaţiuni cu aproximativ 90 de migranţi la bord, în plină zonă de responsabilitate malteză".

"Centrul de coordonare a serviciilor de salvare malteze a declarat oficial că îşi asumă responsabilitatea coordonării şi a solicitat autorităţilor italiene disponibilizarea şi utilizarea unor mijloace navale", a adăugat comunicatul.

Paza de coastă italiană ajunsă la locul respectiv "a confirmat condiţiile precare" ale ambarcaţiunii şi a salvat migranţii.

În acelaşi timp, nava Ocean Viking, aparţinând ONG-urilor Medici fără Frontiere (MSF) şi SOS Méditerranée, a salvat 48 de persoane care se aflau într-o situaţie precară în apele din dreptul Libiei.

"Echipele tocmai au salvat 48 de persoane în dificultate care se aflau pe o ambarcaţiune din lemn, la 53 de mile (aproape 100 de kilometri) de coastele libiene. Femeile, copiii şi un nou-născut printre supravieţuitori sunt în prezent în siguranţă pe Ocean Viking", a scris pe Twitter MSF-Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel