La Urgență nu s-a putut vota la referendum. Să fie ”efectul DNA”?
Mai mulți pacienți și medici de la Spitalul de Urgență din Calea Floreasca s-au plâns DeCeNews că nu au putut vota la referendum. Ei au așteptat urna mobilă ore în șir, iar unii pacienți care au putut să se deplaseze au fost luați de familie și duși la secțiile de votare din cartier cu autoturismele personale. Medicii de gardă au fost nevoiți să-și lase colegii să le țină locul, câteva minute, părăsind spitalul, pentru a vota până la închiderea procesului electoral.
Unii dintre pacienți au reproșat personalului medical că nu li se respectă un drept fundamental, dar au primit răspunsul stereotip: am anunțat conducerea, așteptăm. S-a ajuns chiar la certuri între asistente și pacienți.
Directorul Spitalului Floreasca, prof. Radu Macovei, ne-a declarat că urna mobilă a ajuns, din câte știe, la ora 22, iar până la 22,30 au votat și medicii și pacienții. Prof. Macovei se află în concediu medical și nu a fost în spital în ziua în care s-a desfășurat referendumul. Directorul pune întârzierea pe seama funcționarilor de la secția de votare, care au întârziat din cauza altor solicitări. Din informațiile noastre, urna nu a ajuns în cel puțin două secții, în care nici pacienții, nici medicii nu au reușit să voteze.
Conducerea Spitalului Floreasca se află sub ancheta DNA, după ce procurorii au considerat că internarea lui Adrian Năstase a fost o încercare de a împiedica actul de Justiție. Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Radu Macovei, a fost chemat la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de medicul Şerban Brădişteanu. Procurorii DNA o verifică şi pe medicul Simona Bragadireanu, de la secţia Anestezie Terapie Intenvisă (ATI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News