La păcănele, fără certificate verzi sau după ora 22.00. Amenzi usturătoare
S-au dat amenzi usturătoare în două săli de jocuri din centrul Piteştiului.
Jandarmii au amendat, în noaptea de joi spre vineri, două săli de jocuri de noroc, cu 15.000 de lei.
La prima sală, spun jandarmii, angajații nu au verificat certificatele verzi ale persoanelor care se aflau în interior. Au fost aplicate 4 sancțiuni în valoare de 4.000 de lei, atât administratorului, cât și persoanelor care nu au putut prezenta certificatul verde.
La cealaltă sală de joc verificările au avut loc după ora 22.00, iar jandarmii au descoperit că aceasta încă funcționa cu sala de jocuri deschisă. Mai mult, persoanele care se aflau în interior fumau, acest lucru fiind interzis, notează Mediafax. În această situație, jandarmii au dat 9 amenzi de 11.000 de lei, pentru că administratorul nu a verificat certificatele verzi, a permis fumatul în interior și funcționarea sălii de jocuri în afara intervalului orar 5.00-22.00.
Citește și: Răspunsul lui Rafila, întrebat despre eventuala amânare a deschiderii școlilor în România
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, joi, că este un susținător al menținerii școlilor deschise.
Întrebat, joi, 30 decembrie, despre eventuala amânare a deschiderii școlilor, ministrul Alexandru Rafila a răspuns astfel: „Sunt un susținător al menținerii școlilor deschise, vedeți că sunt și țări care au o incidență înaltă a acestei infecții și mențin școlile deschise. Întotdeauna trebuie să pui în balanță impactul asupra sănătății publice al deschiderii școlilor și impactul asupra sănătății copiilor. Să nu uităm că sănătatea copiilor din această generație este responsabilitatea noastră!”
Ministrul Sănătății a mai spus că una e să închizi școlile pentru perioade scurte și altceva e să fie ținute luni de zile închise „și să afectezi nu numai procesul de învățământ, ci și sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic, fizic”.
Ministrul Sănătății a mai zis că vor exista discuții cu toți cei din zona de sănătate și educație, în așa fel încât să fie luate „decizii echilibrate”.
Apelul medicilor este să fie făcut un efort comun, „se va traduce prin încetinirea transmiterii, prin posibilitatea sistemului de sănătate de a prelua cazurile și prin funcționarea cât mai aproape de normal a întregii societăți, inclusiv a activității în școli”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News