La Galați, oficialii europeni în vizită la un centru unde sunt cazați ucrainenii
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Costel Fotea alături de Iratxe García Pérez și de  liderul delegației române din cadrul Grupului S&D, Dan Nica
Costel Fotea alături de Iratxe García Pérez și de liderul delegației române din cadrul Grupului S&D, Dan Nica
Luni seara, împreună cu președinta Social-Democraților din Parlamentul European, Iratxe García Pérez, și cu liderul delegației române din cadrul Grupului S&D, Dan Nica, am fost la centrul M11 din Galați, acolo unde în ultimele săptămâni au fost cazate până acum sute de persoane sosite din Ucraina, mame și copii în cea mai mare parte a cazurilor, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

"O întâlnire marcată de ororile trăite de ucraineni, de dramele celor care au fugit în România și ale rudelor lor care au rămas acolo, de tristețea din sufletul acestor oameni, care acum ne au ca ajutor doar pe noi.

De altfel, în acest centru sunt acum peste 100 de persoane care au fugit din calea bombelor pentru a-și salva viața.

Oficialii europeni au vrut să vadă la fața locului care sunt nevoile celor care s-au refugiat în România, să vorbească cu ei pentru a ști mai bine cum să ajute din Parlamentul European.

Astăzi, (luni, n.r.), cei doi demnitari europeni au fost și în portul Isaccea, locul prin care zeci de mii ucraineni au trecut în România de la începutul războiului, iar mâine este programată și o vizită în Republica Moldova.

În această seară, (luni seara, n.r.), imediat după aceaste întâlniri cu o parte din ucrainenii cazați la Galați, va avea loc și o discuție aplicată cu autoritățile locale, pentru a trage concluziile celor două vizite de astăzi și pentru a stabili împreună care sunt nevoile refugiaților, precum și modul în care trebuie sprijinite autoritățile locale.

Mai mult, astăzi, în cadrul discuțiilor pe care le-au avut la București cu o parte dintre miniștrii social democrați s-a discutat și despre securizarea resurselor energetice, precum și despre provocările economice și modul în care trebuie sprijiniți ucrainenii care au venit în România pentru a-și salva viața.

Românii au dat dovadă de generozitate și i-au sprijinit pe toți cei pe care bombele și tancurile i-au alungat din propriile lor case, însă acum este nevoie de manifestarea solidarității europene.

România este în prima linie de apărare a democrației, dar și în prima linie de adăpost a celor care fug din calea morții și a distrugerii.

Uniunea Europeană are acum responsabilitatea de a veni în sprijinul tuturor celor afectați de războiul din Ucraina și de a gestiona și implementa un plan de ajutor economic, dând dovadă de angajament și solidaritate", a precizat liderul Consiliului Județean Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel