Data publicării:

La Galați, fonduri europene pentru reducerea poluării

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pentru a reduce efectele schimbărilor climatice, Uniunea Europeană alocă fonduri pentru realizarea de împăduriri în zonele în care se modernizează infrastructura rutieră, a ținut să precizeze Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

Astfel, odată cu banii necesari modernizării drumurilor județene, vom solicita și fonduri pentru împădurirea mai multor terenuri din județul Galați.

De aceea, astăzi am cerut către mai multe UAT-uri din județ transferul a aproape 54 de hectare, urmând ca în ședințele viitoare să mai facem astfel de solicitări.

Împăduririle, pe care vrem să le facem pe o suprafață de peste 70 de hectare, se vor realiza în cadrul a două proiecte majore de modernizare a infrastructurii rutiere: tronsonul functional DN24D – DJ 251B – DJ 251A – DJ 251H – DJ 251 – DJ 255A – DN 25, pe ruta Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela – Smârdan – Traian, și DJ 241 G, între Gohor și Brăhășești.

Ce specii vor fi plantate, numărul lor și costurile de plantare vor fi stabilite în perioada următoare de către specialiștii în domeniu.

Vezi și: Galați, centura municipiului modernizată cu 41 milioane de euro de către Consiliul Județean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel