La Galați, Festivalul Iei la Dunărea de Jos
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Consiliul Județean Galați, prin Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos”, organizează, în perioada 24-26 iunie 2022, ,,Festivalul Iei la Dunărea de Jos”, anunță Costel Fotea, președintele CJ.

Promovăm cultura, valorile și tradițiile populare, care ne definesc și de care suntem mândri. Timp de trei zile, în zona pietonală centrală Spicul, veți putea descoperi expoziții de cămăși tradiționale, șezători și ateliere de lucru, demonstrații meșteșugărești și momente artistice.

Vineri, 24 iunie, de la ora 11.00, ,,Festivalul Iei la Dunărea de Jos" debutează cu Târgul Meșterilor Populari, aflat la ediția a XX-a.

De asemenea, de la ora 19.00, gălățenii sunt așteptați la un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric "Doina Covurluiului" împreună cu invitatul special, Adrian  Ochișanu.

Sâmbătă, 25 iunie, tot pe scena amplasată în zona Făntânii "Fata pe valuri", va urca cunoscuta interpretă de muzică populară, Laura Lavric.

De Sânziene, celebrăm împreună cămașa tradițională și-i redăm locul său de cinste în tradiția noastră populară, precizează Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

Vezi și: "Ziua Iei" a fost promulgată de Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel