La Focșani s-a ”plantat” primul arbore inteligent
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Facebook Primăria Municipiului Focșani
Foto: Facebook Primăria Municipiului Focșani
Primăria municipiului Focşani a montat, marţi, primul arbore "inteligent" din localitate, copacul fiind capabil să capteze şi utilizeze energia solară pentru a încărca telefoane mobile şi alte echipamente, a informat instituţia.

"'Plantăm' primul arbore solar inteligent din municipiul Focşani. Cu un design modern, desprins parcă din filmele SF, copacul din oţel captează şi foloseşte energia solară pentru a încărca telefoanele mobile şi alte echipamente, economisind energia produsă din alte surse. Seara, copacul inteligent va fi iluminat cu leduri în diferite culori. Este un proiect prin care confirmăm drumul Focşaniului către un oraş inteligent, verde, în armonie cu mediul", se arată într-un comunicat al primăriei Focşani.

Arborele cu încărcare solară este o structură de oţel cu ramificaţii care oferă conectivitate WI-Fi gratuită, dar şi prize USB de încărcare pentru echipamente electronice.

Copacul, amplasat în Piaţeta Gării din oraş, ar putea produce, conforma calculelor, circa 600 de kW de energie electrică pe parcursul unui an.

Pe viitor, municipalitatea intenţionează să monteze şi alţi astfel de arbori inteligenţi în Focşani, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel