Data publicării:

La finalul sezonului anual de croaziere a sosit prima navă maritimă de pasageri în Portul Constanţa, cu 754 de turişti

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Nava maritimă de pasageri Amera sosită marţi, cu 754 de turişti la bord, în Terminalul de pasageri, marchează încheierea actualului sezon de croaziere în Portul Constanţa, informează un comunicat de presă al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) din judeţ.

Potrivit sursei citate, nava de pasageri Amera, sub pavilion Bahamas, a acostat marţi dimineaţa în Portul Constanţa, având la bord 754 de persoane, majoritatea fiind germani, şi echipajul format din 459 de marinari, iar, din port, turiştii străini, vor pleca în excursii în judeţul Constanţa, la Bucureşti şi în Delta Dunării, scrie Agerpres.

Referindu-se la actualul sezon, directorul general al CNAPM, Daniela Şerban, a declarat pentru AGERPRES că după o perioadă în care contextul geopolitic din zonă a ţinut navele maritime de pasageri departe de Marea Neagră, pachebotul Amera este prima navă maritimă care soseşte anul acesta în Portul Constanţa.

"În acest an, în terminalul de pasageri al Portului Constanţa au fost înregistrate 21 de escale ale navelor de croazieră, cele mai multe fiind fluviale, care au avut la bord, în total, peste 3.000 de turişti străini. În prezent, rezervările pentru anii viitori anunţă o relansare a turismului de croazieră, nave maritime de pasageri cu capacitate mare anunţându-şi deja escalele la Constanţa, pentru următorii trei ani", a precizat directorul general al CNAPM Constanţa, Daniela Şerban.

Până la această dată, la sediul companiei au fost înregistrate 10 rezervări pentru acostarea unor nave de pasageri de mare capacitate (800-1.500 turişti) în anul 2020 în Portul Constanţa, alte nouă rezervări fiind transmise deja pentru sezonul turistic 2021.

Din 2017, Portul Constanţa deţine directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre şi promovează împreună cu porturile Odesa, Burgas şi Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în ultimii ani de situaţia geopolitică din zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel