La Cotroceni, au început consultările cu delegaţia USR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro
La Palatul Cotroceni, au început discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia USR. 

Preşedintele Klaus Iohannis a început, joi, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia USR în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură, scrie Agerpres. 

Preşedintele USR, Dan Barna, a reiterat miercuri că Alianţa USR PLUS susţine dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate, dar dacă nu va exista o majoritate în acest sens, alianţa este pregătită să participe la o guvernare care să vizeze prioritar revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Ce va comunica delegația USR

"Delegaţia USR îi va comunica şefului statului faptul că Alianţa USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniştri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi", a scris liderul USR pe Facebook.

Delegaţia USR este formată din: Dan Barna, Cătălin Drulă, Cristina Prună, Stelian Ion şi Ionuţ Moşteanu. Anterior, preşedintele a avut consultări cu reprezentanţii PNL şi cei ai PSD.

Consultările vor continua după următorul program:


* Ora 14,15 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
* Ora 15,00 - Partidul Mişcarea Populară (PMP);
* Ora 15,45 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
* Ora 16,30 - Grupul parlamentar Pro Europa;
* Ora 17,15 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel