La ce se foloseşte marijuana
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cunoscută în România sub numele de cânepă, marijuana a fost cultivată masiv până nu demult de către bunicii noştri pentru numeroasele sale întrebuinţări.

Autor: Anton Anda

Această plantă este folosită de  peste 10.000 de ani, cea mai veche dovadă fiind o bucată de ţesătură descoperită în Mesopotamia.

În Anglia secolului al XVI-lea, a devenit atât de importantă încât regele Henry al VIII-lea a aprobat o lege în anul 1553 prin care îi amenda pe fermierii care nu cultivau pe pămanurile lor cel puţin un sfert de acru (aproximativ  1011 m2) pentru fiecare 60 de acri deţinuţi. În America, cu cânepă puteai să plateşti impozite.

Refuzul de a creşte cânepă în America, în secolele 17 si 18, era ilegal. De exemplu, în Virginia, pentru o perioada de timp, puteai ajunge în inchisoare dacă refuzai să creşti cânepă.

Primele biblii, hărţi, Declaraţia de Independenţă a SUA, toate au fost scrise pe hîrtie realizată din cânepă.

Cânepa are nu mai puţin de 25.000 de utilizări.

VEZI ŞI: S-a lansat vinul cu marijuana

În alimentaţie deţine un rol foarte important deoarece seminţele sale conţin o concentraţie de 80% de grasimi bune, proteine, aminoacizi si doi acizi graşi esenţiali care curăţă corpul nostru de colesterol şi nu pot fi gasiţi în alta parte in natură;

Hârtia fabricată din cânepă este cea mai calitativa si de zeci de ori mai rezistentă decât cea fabricată din lemn, astfel ar putea contribui la salvarea miliardelor de hectare defrişate în acest scop, ţinând cont că o astfel de plantă poate creşte în aproximativ 100 de zile fara ajutorul pesticidelor si erbicidelor, faţă de anii necesari dezvoltării unui copac;

Este de 8 ori mai rezistentă decat bumbacul, care pentru a fi cultivat foloseşte peste 50% din pesticidele produse pe glob. Se pot fabrica haine durabile de o calitate sesizabilă;

Toate materialele din plastic pot fi facute din uleiul seminţelor de cânepă, acestea fiind biodegradabile;

VEZI ŞI: O localitate din Spania reduce rata şomajului prin cultivarea de marijuana

Primul model de maşină “T” pentru Henry Ford mergea pe gazolină extrasă din cânepă, maşina însăşi fiind realizată din cânepă. Maşina avea tăblii de plastic obţinut din cînepă, care erau de 10 ori mai rezistente faţă de oţel.

Din cânepă se pot face medicamente. Sa nu uităm că în trecut, Asociaţia Medicală Americană sprijinea tratamentele pe baza de canabis, care sunt mult mai naturale şi mai puţin nocive pentru organismul uman, decât medicamentele care se bazează pe compuşi petrochimici.

Marijuana e periculoasă, într-adevăr, dar nu pentru corpul sau mintea umană, ci pentru companiile petroliere, pentru industriile chimice, de alcool şi de tutun. Afaceri uriaşe, în care se învârt dolari şi putere, au ascuns adevărul de ochii publicului.

Dacă s-ar afla faptul că acest canabis ar putea fi folosit în produse comerciale, acest lucru ar crea o adevarată bombă atomică la scară industrială! Întreprinzătorii n-au fost învăţaţi niciodată despre potenţialul extraordinar al canabisului, pentru că cei foarte bogaţi au conspirat pentru a oferi dezinformări asupra publicului cu privire la această plantă care, dacă ar fi folosita în mod corespunzător, ar ruina marile companii din domeniile mai sus menţionate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel