La Calafat va fi realizat primul muzeu al muzicii folk din Europa
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Primaria municipiului Calafat anunța demararea realizarii proiectului „ Muzeul Muzicii Folk „ care este primul asemenea asezamant cultural din Europa .

Calafatul este cunoscut ca unul din punctele importante pe harta Romaniei în privința manifestarilor culturale . Astfel , în municipiul de la malul Dunarii se realizeaza manifestari precum : Tabara Naționala de Muzica Folk , Festivalul Floare de Ger , spectacolele de muzica și poezie „Semne ” .

Colectia muzeului va fi realizata din donatii ale artistilor folk , iar de dezvoltarea acestui muzeu se va ocupa prof. Dan Vana care este și organizatorul Taberei Naționale de Muzica Folk, o persoana extrem de cunoscuta si apreciata in lumea muzicii folk . Locația va fi în actualul Muzeu de Arta din Calafat ( Palatul Marincu ) .

Conform primarului Mircea Guta : „Acest proiect este important din mai multe puncte de vedere . În primul rând este o atracție turistica unica și face parte dintr-un ansamblu de măsuri economice și turistice ce încearcă sa promoveze și sa dezvolte economic municipiul Calafat ( ajutorul de minimis , taxe locale 0 pentru investitori , etc ) . De asemenea prin unicitatea sa pune frumosul nostru oraș pe harta culturala a Europei . La fel de important este și faptul ca acest proiect nu va costa nici un leu din bugetul local ( colectia va fi realizata din donatii , personalul care se va ocupa de buna organizare este cel al Muzeului de Arta si primariei municipiului Calafat iar locația este de asemenea în administrarea primariei ) . Sunt convins ca toți artistii folk care vin anual la Calafat și sunt prietenii orașului nostru vor contribui la realizarea acestui muzeu . Muzeul va fi inaugurat anul viitor pe 1 august care este și data debutului festivalului anual „Tabara Naționala de Muzica Folk . Speram ca o mare parte dintre cei care traverseaza podul Calafat - Vidin sa viziteze Calafatul pentru a putea sa admire acest omagiu adus muzicii folk .”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel