La Braşov, ca în Paris şi Lyon. Viteza maximă în centrul istoric, 30 km/h
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Allen Coliban
Facebook Allen Coliban
Primarul Braşovului, Allen Coliban, a anunţat că în centrul istoric va fi limitată viteza de circulaţie la 30 km/h.

Propunerea de limitare a vitezei de circulație la 30 km/h a fost făcută de primarul Brașovului.

„Am luat decizia de a face această propunere în urma sesizărilor venite de la brașovenii care locuiesc în zona Șchei și centrul istoric privind aglomerația, gălăgia, poluarea, trepidațiile care deteriorează clădirile”, a anunțat Allen Coliban.

Acesta susține că Poliția Națională va monitoriza circulația cu radare mobile, iar primăria este în discuții cu polițiștii pentru un proiect privind amplasarea de radare fixe.

Conform edilului, decizia va intra în vigoare după ce Poliția Rutieră va aproba planul de semnalizare și Primăria va monta noile semne de circulație, scrie Mediafax.

Decizii identice, în Paris şi Lyon 

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a promis să reducă spaţiul public dedicat maşinilor în unul dintre cele mai aglomerate oraşe ale Europei. Astfel, de la finalul lunii august viteza maximă admisă în capitala Franţei este de 30 de km/h. 

Există şi mici excepţii de la acest maxim de viteză. Spre exemplu, pe Champs Elysées se va putea circula în continuare cu 50 de km/h, iar pe șoseaua ce înconjoară Parisul, perifericul, va fi menținută viteza actuală de 70 de km/h.

Pentru cei care nu vor respecta noua decizie a Primăriei Capitalei amenda este de 135 de euro și retragerea a 2 puncte de pe permisul de conducere. 

Pe aproape 60% din străzile capitalei franceze au fost deja instituite restricţii de viteză şi, de când Hidalgo a devenit primar, în 2016, pe multe altele sunt sensuri unice sau este posibil doar traficul pietonal.

Începând din 2022, primăria plănuieşte să interzică accesul majorităţii autovehiculelor din centrul Parisului, astfel încât oraşul să fie pregătit pentru a găzdui Jocurile Olimpice, în 2024.

Oraşul francez Lyon intenţionează să reducă limita de viteză de la 50 de kilometri pe oră la 30 de kilometri pe oră în primăvara anului viitor, a declarat marţi primarul Gregory Doucet pentru canalul de televiziune France 3, relatează dpa.

Lyon se va afla printre alte mari oraşe din Franţa, inclusiv Paris şi Lille, unde este aplicată o reducere a limitei de viteză.

Doucet a spus că limita de 50 de kilometri pe oră va fi menţinută doar pe unele artere principale. Schimbarea este menită să ajute la prevenirea accidentelor, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel