László Sajtos, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și fost arbitru, a murit într-un accident pe Valea Oltului
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 02 iun 2022, 12:00
WhatsApp
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea a anunțat joi dimineață că mai mulți medici au făcut eforturi pentru a-i salva viața lui László Sajtos, în jurul orei 4, pe Valea Oltului, în urma unui accident rutier.

Conform ISU Vâlcea, la locul accidentului s-au deplasat o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la care se adaugă mai multe mijloace aparținând IPJ Vâlcea, Serviciul de Ambulanță Județean Vâlcea și de la Secția Drumuri Naționale Vâlcea.

Născut la 12 martie 1962, sibianul Laszlo Sajtos a fost un arbitru din prima divizie, unde a condus 28 de partide. Prima a fost pe 20 aprilie 1996, Poli Iaşi – Farul 1-2, iar ultima, pe 14 noiembrie 1999, Ceahlăul – Petrolul 2-0.

A fost nevoit să se retragă după ce a avut unele probleme cu justiţia în calitatea sa de şef al Autorităţii Rutiere Române, filiala Sibiu, relatează Prosport. După ce s-a retras din activitatea competiţională, a devenit observator, iar în mandatul de preşedinte al CCA al concitadinului său Aron Huzu a fost şi membru al CCA.

În anul 2008 a candidat din partea PNL pentru Parlamentul României, dar nu a avut succes, însă a obținut patru ani mai târziu poziția de consilier județean, el candidând, tot din partea PNL, la alegerile locale.

A demisionat rapid după alegeri, după ce a fost promovat din funcția de director adjunct al Registrului Auto Român, în cea de director general al Direcției generale transport și infrastructură din cadrul Ministerului Transporturilor. ”Poziția din Minister este incompatibilă cu funcția de consilier județean. Dar o să ne mai întâlnim des”, a anunțat atunci Sajtos.

Potrivit organigramei, direcția condusă de liberal avea în subordine alte șase direcții: feroviară, rutieră, navală, aviație civilă, securitate aeronautică, medicală.

A fost demis din această funcție în timpul guvernării PSD, iar în 2015 a somat Ministerul Transporturilor, în urma unui titlu judecătoresc, să-l repună în functie și să-i plătească salarii plus penalități în valoare de circa 160.000 de lei. În plus, Sajtos cerea să fie reangajat în funcția de director general al Direcţiei Generale Transport Terestru.

Acum ocupa funcția de Inspector Șef Teritorial la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Liberalul a fost acuzat că a dat note securității în 1983, în perioada când a fost student la Brașov, scrie Turnul Sfatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?