Data publicării:

László Attila: Sunt produse în magazine care au de 2-3 ori mai multe substanțe decât doza admisă pentru 24 de ore

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

László Attila, secretar de stat al Comisei de Sănătate, a vorbit despre produsele pe care le regăsim în magazinele din România.

László Attila, secretar în Comisia de Sănătate din Senatul României, a vorbit despre anumite produse pe care le regăsim la raft în magazine:

„Mâhnirea mea se datorează faptului că sunt o serie de produse pe rafturile magazinelor alimentare, cu acces general, fără nicio restricție, a unor produse care conțin de două sau chiar de trei ori mai mult din anumite substanțe în cazul cărora în medicină și în medicina umană doza maximă admisă este stabilită la o anumită cantitate pe 24 de ore.

Cu toate aceste restricții în domeniul medical, găsim același produs pe rafturile magazinelor de trei ori mai mult decât poți folosi în sistemul sanitar. Nu cred că este normal! “, a spus, la dezbaterea „Știi cât mai are de trăit inima ta?“, la DC News, László Attila, secretar al Comisiei de Sănătate din Senatul României.

Youtube video image

Rafila, anunț despre compensarea unor vaccinuri: Am discutat și cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate

 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a explicat care sunt tendințele în ceea ce privește vaccinarea persoanelor vulnerabile.

„Domnule ministru, se fac investiții în terapii noi, inovatoare, este un program național pentru finanțarea tratamentului în bolile cardiovasculare, dar toate acestea sunt irosite după o gripă sau o pneumonie. Vaccinarea grupelor de risc la adult, la persoanele vulnerabile, ar fi o soluție pe care ați cerut-o și dumneavoastră ca specialist în microbiologie, epidemiologie, ca promotor al vaccinării. Cât de aproape suntem astăzi de acest deziderat?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Mai avem până atingem acest deziderat, cu siguranță, dar trebuie să fim consecvenți și în ceea ce privește politicile preventive care se referă la vaccinare pentru că vaccinarea este singura care poate să evite apariția unei boli, mai ales la persoanele vârstnice sau cele care au comorbidități și unde, de exemplu, o infecție pneumococică ar putea să pună probleme foarte serioase în ceea ce privește starea de sănătate și câte odată chiar supraviețuirea“, a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Compensarea vaccinurilor

 

De asemenea, ministrul Sănătății a vorbit și despre perspectivele ca anumite tipuri de vaccinuri să fie compensate:

„Eu, personal, mi-am ajutat părinții să fie vaccinați în fiecare sezon gripal cu vaccinul pneumococic, chiar și în debutul pandemiei, dar pentru mulți este un efort greu de susținut financiar“, a punctat Val Vâlcu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel