Kyrylo Yatsun, un elev din Ucraina, se zbate între viață și moarte după ce a fost incendiat. A ars ca o torță - foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Flăcări - imagine ilustrativă
Flăcări - imagine ilustrativă
Un elev, în vârstă de opt ani, din orașul ucrainean Dnipro se zbate între viață și moarte după ce a suferit arsuri îngrozitoare în urma unui atac.  Kyrylo Yatsun a fost stropit cu benzină de niște bătăuși și i s-a dat foc chiar în fața casei sale unde acesta se juca,  potrivit Daily Mail.

După ce a i s-a dat foc, elevul a devenit în scurt timp o torță umană, suferind arsuri îngrozitoare pe o suprafață de 35% din corp. Mama lui Kyrylo a fost șocată de acest grav incident și a spus că cei care i-au ars fiul au făcut-o fără un motiv anume. Aceasta a subliniat că agresorii nu sunt copii, ci monștri. Copilul îngrozit a căzut la pământ urlând de durere în timp ce atacatorii săi râdeau și apoi au fugit de la locul faptei, au relatat martorii. Unii trecători s-au grăbit să-l ajute pe băiat. Au reușit să îi scoată tricoul și să stingă focul înainte de a chema o ambulanță.

Internat la terapie intensivă în stare gravă

Băiatul a fost dus la spital și internat la terapie intensivă unde a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Regional de Copii din Dnipro. El este într-un proces de însănătoșire care va dura luni întregi. Copilul va trebui să fie supus mai multor intervenții chirurgicale.

În ultimele zece zile, medicii s-au luptat pentru viața lui Kyrylo, care este încă în pericol. Medicul Artem Posunko de la Spitalul Regional pentru Copii Dnipro a declarat presei locale: 'Băiatul a fost internat într-o stare gravă, cu arsuri severe pe o suprafață de 35% din corp. Facem tot ce este posibil pentru a-l menține în viață. Este conștient și poate vorbi, dar rănile sale sunt foarte grave, iar starea lui este în continuare critică.' 

Poliția a deschis un dosar penal

Mama lui Kyrylo, Eugenia Yatsun, este în mod constant la spital alături de fiul ei. Ea a spus presei locale: 'Am alergat afară și l-am văzut pe fiul meu întins pe pământ. Pielea de pe burtă și picioarele lui era arsă. Mi-a spus că i-au făcut-o intenționat, fără niciun motiv. Nu sunt copii, sunt monștri. ' Doctorul Artem Posunk a confirmat că focul a ars 35% din corpul băiatului și că se afla într-o stare gravă

Poliția a lansat un dosar penal pentru vătămări corporale grave. Atacatorii au fost identificați și sunt audiați de polițiști. Purtătorul de cuvânt al poliției, Anna Starchevskaya, a declarat: 'Suspecții spun că nu au intenționat să incendieze victima și că a fost un accident. Ancheta este în curs.' Atacatorii vor fi plasați într-o unitate de corecție pentru minori, dacă vor fi găsiți vinovați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel