Kyle Rittenhouse, tânărul achitat după ce a ucis doi oameni, îl acuză pe Joe Biden de defăimare și rea-voință
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube
Kyle Rittenhouse, tânărul achitat acum câteva zile de justiția din SUA, îl acuză pe președintele Joe Biden de defăimare.

La câteva zile după ce judecătorii din Wisconsin l-au găsit nevinovat pe Kyle Rittenhouse într-un proces de omucidere urmărit îndeaproape, tânărul de 18 ani a criticat experții și politicienii, inclusiv pe președintele Joe Biden, pentru modul în care au discutat cazul său. Acesta a fost invitat la Fox News, într-un interviu cu jurnalistul Tucker Carlson.

Rittenhouse a susținut că a acționat în legitimă apărare când a împușcat mortal două persoane și a rănit un al treilea în timpul unui protest haotic din august 2020 în Kenosha, Wisconsin.

El i-a spus lui Tucker Carlson că majoritatea au răspândit „minciuni” despre cazul său, considerându-l pe nedrept rasist și a spus că sprijină mișcarea Black Lives Matter și dreptul de a protesta pașnic.

Joe Biden, acuzat de defăimare

Rittenhouse a avut o problemă deosebită cu Biden, care a inclus o fotografie cu el într-un videoclip din septembrie 2020, pe Twitter, în care îl îndemna pe președintele de atunci, Donald Trump, să „renunțe la adepții supremației albe”, o insinuare pe care Rittenhouse a numito ca fiind de „rea-voință, defăimătoare față de caracterul meu”.

De asemenea, i-a criticat pe foștii săi avocați Lin Wood și John Pierce. Acesta a spus că cei doi avocați, care au renunțat la caz acum câteva luni, i-au prelungit rămânerea preventivă în închisoare, potrivit Forbes.

Kyle Rittenhouse a fost achitat pe 19 noiembrie 2021

Doi protestatari au fost împușcați mortal de Kyle Rittenhouse, un tânăr de 18 ani, din Statele Unite. Un al treilea protestatar împușcat a scăpat cu viață, iar, cu privire la împușcarea acestuia, acuzațiile au fost de tentativă de omor. Totul s-a întâmplat în timpul unei demonstrații din Wisconsin.

Tânărul Kyle Rittenhouse a pledat nevinovat, motivându-și gestul ca fiind unul de autoapărare. Scena a avut loc în timpul protestelor din SUA, determinate de împușcarea lui Jacob Blake de către un polițist care încerca să-l rețină. Jacob Blake a fost împușcat în spate de 7 ori, în fața copiilor săi, și a paralizat. Pe patul de spital, a fost ținut în cătușe, povestea sa fiind una care a determinat reacție publică în Statele Unite. La un moment dat, polițiștii i-au scos cătușele și au plecat din spital. 

Când a auzit, pe rând, citindu-se verdictele pentru toate capetele de acuzare, Kyle Rittenhouse a început să tremure, stăpânindu-și lacrimile. După ce a fost citit și ultimul ”nevinovat”, el s-a prăbușit de emoție (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel