Data publicării:

KV Mechelen nu ştie încă dacă va juca în Europa League

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Clubul de fotbal KV Mechelen a indicat că nu ştie încă dacă va juca în noul sezon în Europa League, deşi Tribunalul belgian de arbitraj pentru sport (CBAS) a decis miercuri că echipa nu va fi retrogradată în divizia a doua, informează radioteleviziunea RTBF.

După cum s-a anunţat, cluburile KV Mechelen şi Waasland-Beveren nu vor fi retrogradate în urma afacerii meciului dintre cele două echipe, de pe 11 martie 2018, suspectat că a fost trucat.

Pe 1 iunie, camera de apel a comisiei de litigii a Federaţiei belgiene de fotbal a achitat-o pe Waasland-Beveren, în timp ce Mechelen a fost privată de titlul de campioană a diviziei secunde şi de promovarea în prima divizie, dar şi de Cupa Belgiei şi de participarea în cupele europene. Echipa era calificată pentru grupele Europa League graţie câştigării Cupei Belgiei. Locul lui Mechelen în prima divizie fusese atribuit lui Beerschot, clasată pe locul 2 în eşalonul secund.

Mechelen, Lokeren (care viza locul lui Beerschot) şi Tubize (care cerea să rămână în divizia a doua, iar Mechelen să fie retrogradată la nivel de amatori) au făcut apel la CBAS.

"CBAS este de părere că YR KV Mechelen şi KV RS Waasland-SK Beveren nu pot fi sancţionate cu retrogradarea după încheierea sezonului în care faptele au fost comise", a precizat Federaţia belgiană de fotbal.

Ziarul L'Avenir a scris că în urma deciziei CBAS, Mechelen este calificată în grupele Europa League, Standard Liege va disputa turul 3 preliminar al acestei competiţii, iar Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni, o va întâlni pe FC Viitorul Constanţa în turul 2 preliminar.

Totuşi, gruparea Mechelen rămâne rezervată.

"CBAS a luat o decizie intermediară de clarificare pentru debutul competiţiei", a scris KV Mechelen pe site-ul său. "Ea estimează că retrogradarea nu este o sancţiune posibilă şi KV Mechelen poate începe deci să joace în prima divizie după ce a obţinut pe merit promovarea sportivă. CBAS nu a oferit încă verdictul său referitor la achitarea completă sau la celelalte sancţiuni posibile", a adăugat câştigătoarea din sezonul trecut a Cupei Belgiei.

"În acest moment, încă nu ştim dacă Mechelen va putea juca în cupele europene, CBAS nu s-a exprimat încă în privinţa acestui subiect. Un lucru este sigur: pe 27 iulie, Mechelen va juca primul său meci în prima divizie pe terenul lui Zulte Waregem", a scris gruparea flamandă.

Potrivit Federaţiei belgiene, UEFA va fi informată în legătură cu verdictul CBAS. 

Cotidianul La Derniere Heure a estimat că, după toate probabilităţile, UEFA va respecta decizia acestui tribunal.

Prima manşă a duelului dintre Viitorul şi Antwerp va avea loc în Belgia, pe 25 iulie, iar manşa secundă se va juca la Ovidiu, pe 1 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel