Data publicării:

Kuleba vrea mai multe sisteme Patriot: Îi îndemn pe toți partenerii noștri să urmeze exemplul României

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, a salutat gestul României de a dona Ucrainei un sistem Patriot.

Ministrul Afacerilor Externe Dmytro Kuleba a cerut partenerilor Ucrainei să urmeze exemplul României și să ofere țării sale sisteme Patriot suplimentare și alte echipamente de apărare aeriană, potrivit Ukrinform.

„Apreciez sincer decizia importantă a României de a transfera sistemul de apărare aeriană Patriot în Ucraina. De asemenea, vreau să îi mulțumesc colegei mele Luminica Odobescu pentru contribuția sa personală. Acest pas va ajuta la protejarea cerului, a populației civile și a infrastructurii critice a Ucrainei de atacurile rusești în desfășurare”, a subliniat Kuleba.

Potrivit acestuia, acest pas va întări și securitatea întregii regiuni, deoarece de fiecare dată când „doborâm o rachetă rusă care zboară spre vest, spre Ucraina, distrugem și o potențială amenințare pentru vecinii noștri europeni”.

„Îi îndemn pe toți partenerii noștri să urmeze exemplul României și să furnizeze (n.r. sisteme) Patriot și alte sisteme de apărare aeriană suplimentare, precum și să le asigure o aprovizionare constantă cu rachete. Împreună trebuie să învingem teroarea aeriană rusă”, a subliniat șeful MAE de la Kiev.

Ieri, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a hotărât în ​​cadrul unei ședințe să transfere sistemul de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel