Kremlinul spune că Putin nu se uită la caricaturile cu el, după ce BBC a anunţat lansarea unei emisiuni umoristice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vladimir Putin nu se uită la caricaturile cu el, a dat asigurări joi Kremlinul ca reacţie la lansarea de către BBC a unui talk-show umoristic care prezintă o versiune virtuală a preşedintelui rus, relatează AFP.

'Au fost scrise multe cărţi şi au fost desenate multe caricaturi despre Putin. Au fost create marionete', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul de radio Govorit Moskva. 'Preşedintele nu a citit niciodată cărţile care i-au fost consacrate şi nu s-a uitat niciodată la caricaturi', a adăugat el. BBC a anunţat miercuri lansarea unei noi emisiuni intitulate 'Tonight with Vladimir Putin'.

Preşedintele rus, sub apariţia unui personaj virtual realizat printr-o tehnică de 'desen animat digital în 3D', va intervieva, într-un platou, invitaţi care vor fi 'persoane reale', în faţa unui public, şi 'totul va fi live', a precizat BBC. Două episoade-pilot au fost comandate de BBC Two şi urmează a fi difuzate luna viitoare. Într-unul dintre ele, falsul preşedinte rus încearcă să se intereseze de feminism. Într-altul, apare fostul consilier al lui Tony Blair, Alastair Campbell, căruia îi reproşează că a contribuit la crearea unui 'haos înspăimântător'.

'Omul forte preferat al întregii lumi şi care se luptă cu urşii, Vladimir Putin, şi-a atins în sfârşit scopul ultim: un talk-show la BBC', subliniază venerabila instituţie prezentând emisiunea. 'Uitaţi de politica internaţională. Această emisiune de dezbateri, ce va deveni cunoscută în curând în întreaga lume, marchează victoria finală a lui Vlad, liderul lumii libere', adaugă BBC.

În Rusia, o emisiune televizată care îl parodia pe Vladimir Putin reprezentându-l ca un pitic a fost retrasă de pe post la scurt timp după venirea sa la Kremlin în 2000. De atunci, mass-media au fost plasate treptat sub control. Criticile la adresa preşedintelui sunt limitate la câteva publicaţii independente, iar personalitatea sa nu a fost niciodată luată în derâdere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel