Kremlinul, prima reacție privind interzicerea turiștilor ruși în Europa
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul, prima reacție privind interzicerea turiștilor ruși în Europa / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul, prima reacție privind interzicerea turiștilor ruși în Europa / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul a reacționat în legătură cu apelul lui Volodimir Zelenski privind interzicerea turiștilor ruși în Europa.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a reacționat în legătură cu apelurile făcute în Occident de a restricționa intrarea cetățenilor ruși în Europa.

"De regulă, astfel de declarații vin din acele țări pe care le-am recunoscut deja ca țări neprietenoase – acesta este primul lucru.", a spus Peskov reporterilor marți. "În neprietenia lor, multe dintre aceste țări intră în inconștiență și ajung, din nou, la astfel de declarații pe care literalmente acum 80 de ani le-am auzit din centrul Europei, din unele țări europene.", a mai spus Peskov, scrie Interfax.

"Cred că în timp, bunul simț se va manifesta cumva, iar cei care au făcut astfel de declarații își vor veni în fire", a mai spus secretarul de presă al lui Vladimir Putin.

Estonia și Finlanda au cerut interzicerea turiștilor ruși în EuropaPeskov a mai spus că Moscova nu vede încă o schimbare a atitudinii față de Federația Rusă din partea autorităților germane și austriece, dar speră că "alegătorii acestor țări vor adăuga înțelepciune politică la conducere". Reacția lui Peskov vine după ce prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas și cel al Finlandei, Sanna Marin, s-au exprimat în favoarea instituirii unei interdicții pentru ruși de a vizita țările europene.

"Nu mai eliberați vize de turiști rușilor. Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului. Comunicarea aeriană cu Rusia este închisă. Aceasta înseamnă că, în timp ce țările Schengen eliberează vize, vecinii Rusiei sunt cei care suportă greul (Finlanda, Estonia, Letonia sunt singurele punctul de intrare.) Este timpul să punem capăt turismului din Rusia chiar acum.", a scris Kallas pe Twitter, marți.

Cu o zi mai devreme, Sanna Marin a făcut o declarație similară. "Este clar că rușii folosesc Finlanda ca punct de tranzit, prin noi pleacă în alte țări în vacanță. Discutăm această problemă în guvern, iar discuția va continua", a spus ea.

Peskov, enervat de apelul lui Zelenski

Kremlinul a reacționat negativ la propunerea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a bloca intrarea tuturor rușilor în țările occidentale, menționând că "iraționalitatea gândirii în acest caz este din cale afară".

VEZI ȘI: Zelenski: Ţările occidentale ar trebui să le interzică tuturor cetăţenilor ruşi accesul pe teritoriul lor

"Declarația, de fapt, este suficientă, să spunem, vorbind de la sine, cel mai probabil. Desigur, iraționalitatea gândirii în acest caz este din cale afară/ Acest lucru poate fi tratat doar extrem de negativ", a spus Peskov reporterilor.

El a mai afirmat că orice încercare de a izola rușii sau de a izola Rusia este "un proces care nu are perspective". De asemenea, el a mai spus că "mirosul unor astfel de inițiative nu este cel puțin bun”, a adăugat Peskov.

"Zelenski însuși trebuie să înțeleagă că țările Europei, care, ca să spunem așa, încearcă să pedepsească Rusia, așa cum se spune, deja plătesc în mod activ facturile pentru asta și mai devreme sau mai târziu, aceste țări vor începe și ele să se întrebe dacă Zelenski face totul bine, dacă cetățenii lor ar trebui să plătească pentru mofturile lui. Partea ucraineană ar trebui să fie conștientă de acest lucru.", a mai spus acesta.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel