Kremlinul neagă că a folosit sistemul de internet prin satelit Starlink al lui Elon Musk
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află ce declarații a făcut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kremlinul a declarat că sistemul de internet prin satelit Starlink al lui Elon Musk nu a fost certificat pentru utilizarea în Rusia și nici nu a fost livrat în mod oficial către Rusia și, prin urmare, nu poate fi utilizat.

Ucraina, care a folosit Starlink pentru comunicații militare de-a lungul conflictului cu Rusia, a declarat duminică că trupele rusești au folosit Starlink în părțile din Ucraina pe care le controlează, potrivit Reuters.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: ”Acesta nu este un sistem certificat la noi. În consecință, nu poate fi furnizat oficial aici și nu este furnizat oficial. Prin urmare, nu poate fi utilizat oficial în niciun fel”.

”De aceea poate că nu ar trebui să ne amestecăm în discuția dintre regimul de la Kiev și antreprenorul Musk”, a adăugat el, referindu-se la Guvernul din Ucraina, conform The Guardian.

Acuzații din partea Ucrainei

Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a afirmat duminică că terminalele Starlink au fost folosite de unități precum Brigada 83 de asalt aerian a Rusiei, care luptă în apropierea orașelor Klishchiivka și Andriivka din regiunea estică Donețk.

Elon Musk a spus într-o postare pe X: ”Din câte știm noi, niciun Starlink nu a fost vândut direct sau indirect Rusiei”.

”O serie de știri false susțin că SpaceX vinde terminale Starlink Rusiei”, a declarat Musk în postarea de pe X, adăugând că ”acest lucru este categoric fals”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel