Kremlinul le promite voluntarilor ruși care merg la război în Ucraina statutul de veterani de luptă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul le promite voluntarilor ruși care merg la război în Ucraina statutul de veterani de luptă / Foto: Piaxabay, de Amber Clay
Kremlinul le promite voluntarilor ruși care merg la război în Ucraina statutul de veterani de luptă / Foto: Piaxabay, de Amber Clay
Kremlinul le promite statutul de veterani de luptă rușilor care merg la război în Ucraina.

Guvernul Rusiei a dat un aviz pozitiv asupra proiectului de lege privind acordarea statutului de veteran de luptă voluntarilor care participă în războiul din Ucraina din 24 februarie 2022, scrie Interfax. Vorbim de modificări ale legii veteranilor, clarifică serviciul de presă al guvernului rus.

Voluntarii care vor fi răniți în timpul participării la SVO vor putea, de asemenea, să solicite statutul de invalid de luptă, reiese din proiect.

"Soluțiile propuse vor permite voluntarilor și membrilor familiilor acestora, împreună cu personalul militar al Forțelor Armate RF, să se bucure de beneficiile și măsurile de sprijin social stabilite de lege", a precizat serviciul de presă.

În martie, Rusia a adoptat o lege privind statutul de veteran și invalid al operațiunilor de luptă, care se aplică militarilor Forțelor Armate Ruse, care participă la războiul din Ucraina din 24 februarie. În vară, a fost adoptată o lege privind dreptul civililor care participă la acest război pe care Rusia îl numește "operațiune specială", la același statut. La începutul lunii august, a fost adoptată o lege privind dreptul la un astfel de statut al polițiștilor de frontieră FSB care îndeplinesc sarcinile unei "operațiuni speciale".

Generalul Romanenko: Armata rusă se va preda, Putin va fi demolat odată cu tronul

Patru apeluri telefonice ale șefului ministerului Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, către șefii departamentelor de apărare din Statele Unite, Franța, Marea Britanie și Turcia, cu o poveste despre "bomba murdară" a Ucrainei sunt o încercare de a distrage atenția de la eșecurile armatei ruse în Herson, susține generalul ucrainean Igor Romanenko, scrie Obozrevatel.

Șeful Kremlinului, Vladimir Putin, a plătit pentru "operațiunea specială" din Ucraina cu viața a peste 67.000 de soldați. Când acest număr va depăși 150-200 de mii, el va fi demolat împreună cu tronul, mai spune generalul.

"Pentru a face acest lucru, este necesar să uimești cu durerea deceselor rudelor din aproape fiecare familie rusă. Putin va fi demolat odată cu tronul atunci când numărul pierderilor de vie'i va depăși 150-200 mii. Mai mult, acest lucru se poate întâmpla în viitorul apropiat în detrimentul mobilizaților, care au fost atrași ca urmare a mobilizării parțiale", a spus fostul șeful adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Igor Romanenko.

Întrebat de ce Rusia încearcă să inducă ideea că Ucraina ar intenționa să arunce o bombă nucleară murdară pe propriul teritoriu. generalul Romanenko a declarat că acesta este doar un truc al Kremlinului.

"Un truc, o încercare de a explica, în primul rând, cetățenilor săi din interiorul Rusiei motivul pentru ceea ce se întâmplă în zona Herson. Este evident că mai devreme sau mai târziu vor trebui să se predea, așa că este necesar să se mute accentul propagandistic pe altceva. A fost subiectul folosirii armelor nucleare tactice, apoi accidentul de la centrala nucleară Zaporojie. Și acum bomba murdară. Aceasta este sarcina stabilită de Putin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel