Urmărește emisiunea live
Kremlinul anunţă pierderi masive de trupe pentru ucraineni, Prigojin spune că sunt "elucubraţii": Cred că am distrus deja Terra de cinci ori la rând
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Captură video Youtube DW
Foto: Captură video Youtube DW
Evgheni Prigojin râde de Ministerul rus al Apărării, după anunţul unor noi pierderi provocate armatei ucrainene. 

Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata rusă a oprit un al doilea atac major al ucrainenilor, dar şi că le-a provocat acestora pierderi masive: aproximativ 1500 de militari, 30 de tancuri şi mai mult de 100 de transportoare blindate. Asta după ce, cu o zi în urmă, Moscova anunţase că a oprit un atac major al Kievului în zona Donbass, scrie Rador. 

Nu de aceeaşi părere este, însă, şi Evgheni Prigojin, liderul trupelor Wagner. El a calificat drept "elucubraţii" declaraţii despre bilanţuri făcute de la Kremlin, şi afirmă ironic că, dacă cifrele ar fi reale, atunci armata rusă ar fi distrus Terra de cinci ori la rând. 

"Nu sunt decât nişte elucubraţii", a scris Prigojin pe Telegram. Ba mai mult, acesta spune că "uciderea a 1500 de soldaţi într-o zi este un adevărat masacru. De fapt, de ce să nu adunăm toate cifrele avansate de Konaşenkov (n.r. purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării)? Cred că am distrus deja întreaga planetă Terra de cinci ori la rând", conform Agerpres. 

Nu e prima reacţie acidă a lui Prigojin. I-a făcut clovni pe liderii armatei ruse 

„Dacă întregul lanț (de comandă) este 100% ratat și va fi condus doar de clovni care transformă oamenii în carne, atunci nu vom participa la el”, a declarat Prigojin.„A fost un an greu. Apoi vom vedea cum merge”, a continuat acesta, potrivit Sky News.

Săptămâna trecută, șeful Wagner a mai spus că a cerut procurorilor să investigheze dacă înalți oficiali ruși din domeniul apărării au comis vreo „crimă” înainte sau în timpul războiului din Ucraina.

Totodată, el a acuzat oficialii de la Moscova că au comandat presei de stat să nu mai scrie știri despre el. 

Liderul grupării ruse de mercenari Wagner care a ocupat oraşul ucrainean Bahmut, Evgheni Prigojin, a acuzat duminică oficiali ai Kremlinului că au interzis presei ruse de stat să relateze despre el şi i-a avertizat că o asemenea greşeală ar putea conduce la o reacţie a poporului rus împotriva lor în lunile următoare, scrie Reuters. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel