Data publicării:

Kremlin: Din cauza românilor, moldovenii nu mai au timp de făcut copii / Bărbații nu procreează pur și simplu

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Maria Zaharova are 48 de ani și este purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe. Ea a făcut afirmații delirante, în special față de populația de peste Prut, spunând că „din cauza exercițiilor militare cu românii și americanii, bărbații din Republica Moldova nu mai au timp de făcut copii”.

Toate informațiile au fost transmise de Ruptly, agenție de știri rusească, unde au apărut inclusiv afirmațiile purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Ea oferă niște date așa-zis statistice despre natalitatea din țara vecină cu România, menționând o scădere cu 11% în natalitatea de pe anul 2023, față de anul 2022.

Deși informațiile nu au fost în mod oficial verificate, ea argumentează că „Republica Moldova nu este o țară în război”, dar și că „e vina Maiei Sandu pentru situația creată.

Youtube video image

„Moldova se confruntă cu o scădere a natalității. Conform datelor oficiale, în 2023, în republică s-au născut 24 de mii de copii. Este cu 11% mai puțin decât în ​​2022. Ceea ce vreau să spun este că Moldova nu se confruntă cu războaie, conflicte externe și așa mai departe. Acesta este rezultatul politicii președintei Maia Sandu”, a spus Zaharova, în cadrul unui discurs citit de pe mai multe foi, de la sediul Ministerul rus de Externe.

Bărbații moldoveni nu au timp să procreeze

„Înțeleg de ce natalitatea scade în Moldova. Cu 17 exerciții militare care au implicat trupe americane și românești, bărbații moldoveni nu au timp să procreeze pur și simplu”, a zis ea.

„Militarizarea Moldovei ia amploare. În 2024, țara a găzduit 17 exerciții militare și tabere de antrenament, inclusiv cu participarea personalului militar american și român. Pe 20 mai, în țară a început o nouă etapă a exercițiilor la sediul NATO. Iar pe 24 mai, miniștrii apărării din Moldova și din România au semnat un protocol de modificare a acordului privind cooperarea militară 2012. Ce spun experții moldoveni independenți despre asta? Consideră acest document ca un pas care vizează subordonarea forțelor armate moldovenești structurilor euro-atlantice și o lovitură gravă adusă suveranității Moldovei și a statutului său neutru”, a conchis Zaharova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel