Kovesi, la Parchetul european. Austria, un nou act de inamiciție împotriva Guvernului României
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Viorica Dăncilă_Sebastian Kurz
Viorica Dăncilă_Sebastian Kurz
Austria a oferit un nou gest inamiciție pentru Guvernul României.

Astfel, după criticile cancelarului Austriei în timpul vizitei de la București, privind firmele austriece care ar putea pleca din România, Austria se poziționează din nou împotriva Guvernului României.

Prin vocea ministrului de Justiție din Austria, Josef Moser, Viena a anunțat că va vota în favoarea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european.

Amintim că ministrul Tudorel Toader se opune acestei numiri. Tudorel Toader a declarat că informațiile despre Laura Codruța Kovesi și deciziile CCR au ajuns de la la Parlamentul European. Totuși, Austria nu pare să țină din nou cont de poziția Guvernului României.

În luna decembrie a anului trecut, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, declara în timpul unei vizite la București, referitor la ordonanța de urgență privind măsurile fiscale că nu își face griji pentru firmele austrice, dar că ele ar putea pleca din țara noastră.

„Eu nu-mi fac griji pentru firmele austriece, deoarece ştiu ce firme austriece sunt aici în România şi au investit aici. Sunt firme mari cum ar fi OMV sau Erste Bank, firme care lucrează în multe state, România este o parte mai mică a activităţii. Ar putea să-şi strângă lucrurile şi să plece, dar în mod cinstit nu-mi fac griji pentru aceste firme", a spus atunci Kurz, într-o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel