Kovesi: există suspiciuni privind diagnosticul lui Năstase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kovesi
kovesi

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi susţine că s-a început anchetarea medicilor care s-au ocupat de cazul Năstase pentru ca ar exista suspiciuni privind diagnosticul. Medicul Şerban Brădişteanu a fost ridicat şi dus la DNA pentru declaraţii. Kovesi a mai precizat că cei trei poliţişti care au au dus la îndeplinire mandatul de reţinere a lui Adrian Năstase vor fi cercetaţi şi ei.

"Se verifică documentele medicale, modul în care au fost ele emise", a spus procurorul general. Întrebată dacă există suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Năstase, Kovesi a răspuns: "Da". Întrebată de jurnalişti dacă se ia în calcul audierea lui Năstase, Kovesi a răspuns: "Da, se ia în calcul, e absolut obligatoriu să fie audiat, această audiere va fi făcută când va fi posibil. Când medicii ne vor permite vom sta de vorbă despre acel incident".

Kovesi a solicitat să fie verificat modul în care poliţiştii de la poliţia judiciară au dus la îndeplinire mandatul de reţinere a lui Adrian Năstase. Kovesi a afirmat că, dacă ancheta va stabili că nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizul celor trei poliţişti de a lucra în poliţia judiciară.

DNA i-a ridicat pe doctorul Şerban Brădisteanu şi pe trei poliţişti de la Poliţia Capitalei - Serviciul Urmăriri, aceştia fiind acuzaţi de favorizarea infractorului. Unul dintre cei trei poliţişti este adjunctul Poliţiei Capitalei.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a confirmat că s-a deschis un dosar pentru a se verificare modul cum s-a pus în executare mandatul de arestare al lui Adrian Năstase. Potrivit acesteia, trei poliţişti şi un medic au fost chemaţi la DNA pentru a da declaraţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel