Kovesi, contestație la CEDO după revocare. Ciutacu a explodat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Victor Ciutacu
Victor Ciutacu
Laura Codruța Kovesi a contestat la CEDO modul în care a fost revocată de la șefia DNA.

Jurnalistul Victor Ciutacu a comentat decizia Laurei Codruța Kovesi:

„Doamna Kovesi a fost schimbată în urma unei decizii administrative care a generat un conflict de natură constituțională între două instituții. Doamna Kovesi putea contesta înainte de declanșarea conflictului de natură constituțională în contencios administrativ decizia de schimbare din funcție a domniei sale, la fel cum a făcut-o și domnul Augustin Lazăr. Domnul Lazăr este în funcție pentru că a contestat respectiva decizie. 

La CEDO mergi de regulă când ai epuizat toate căile de atac în instanțele din țara ta și după ce constați că ți-au fost încălcate niște drepturi. Ce drepturi i-au fost încălcate doamnei Kovesi? Ea nu a contestat schimbarea în instanță. Deocamdată trebuia să conteste în instanță decizia domnului Tudorel Toader și eventual pe cea semnată de domnul președinte Iohannis. 

Noi externalizăm toate conflictele interne! E o tâmpenie! ONU anchetează dacă au dat cu gaze în Piața Victoriei! CEDO anchetează dacă s-au respectat drepturie lui Kovesi! Planeta Giganților nu anchetează nimic în România? E ridicol ceea ce se întâmplă. Doamna Kovesi e în continuare parte a unui sistem, dar nu știe cum fucționează sistemul din punct de vedere legal. A făcut o facultate de drept, măcar atât trebuie să știe”, a comentat Victor Ciutacu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel