Kovesi, citată pe 7 martie. Ce se întâmplă în PE
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Kovesi
Kovesi
Laura Codruţa Kovesi a fost citată, pentru data de 7 martie, la Secţia de investigare a magistraţilor, pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruța Kovesi a mai fost chemată pe 15 februarie în acest dosar. Amintim că a cerut revocarea procurorului de caz, Adina Florea, dar şi a şefului Secţiei, Gheorghe Stan. Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeaşi zi de Gheorghe Stan. Ulterior, procurorul general Augustin Lazăr a respins şi recuzarea lui Gheorghe Stan.

Dosarul în care este acuzată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiţă. Acesta susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Totodată, amintim că a fost audiată de comisiile CONT şi LIBE din Parlamentul European pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Tot pe data de 7 martie, se vor decide paşii de urmat în această procedură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel