Kovesi, audiere Comisia LIBE. Țapardel, culise explozive de la Bruxelles: Legătura nespusă, interesul Germaniei
Marți, 26 februarie, Laura Codruța Kovesi, va fi audiată în Comisia LIBE din Parlamentul European, pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.
Claudia Țapardel afirmă că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să înțeleagă că nu poate candida pentru o asemenea funcție, cu atât mai mult cu cât nu a fost propunerea României. Europarlamentarul PSD amintește de evaluarea făcută de către Ministerul Justiției, ce a dus la revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, care dovedește că ”din punct de vedere managerial, doamna Kovesi a eșuat”. Claudia Țapardel mai subliniază că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să facă ”un pas înapoi”, ceea ce nu a înțeles.
Săptămână de Strasbourg. De ce se grăbea Kovesi să ajungă la Bruxelles?
În ceea ce privește teoriile și dezinformările din spațiul public, Claudia Țapardel a lămurit, în cadrul interviului, că-n ziua în care Laura Codruța Kovesi a fost audiată la Secția de Investigare a Magistraților, nu exista nicio grabă ca fosta șefă a DNA să ajungă la Bruxelles, fiind o săptămână în plen la Strasbourg, ceea ce înseamnă că la Bruxelles nu a existat politică sau parlamentară.
Oricine câștigă... câștigă Germania
Claudia Țapardel afirmă că ”indiferent cine va câștiga sau va fi selectat pentru funcția de procuror european, va câștiga Germania. Într-adevăr, doamna Kovesi este susținută pe filieră germană, sunt numeroși eurodeputați germani, din grupul PPE, care o susțin, în mod surprinzător, pe doamna Kovesi. Mai avem candidatul Germaniei, iar cel care candidează din partea Franței are o orientare filogermană foarte bine cunoscută la Bruxelles. Germania își dorește atât de mult această poziție pentru că, dincolo de această poziție, există o dezbatere în PE de a lega acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept.”
Europarlamentarul PSD s-a opus ferm unei asemenea propuneri prin care să fie legată finanțarea de la Bruxelles de statul de drept, cu atât mai mult cu cât nu există instrumente de evaluare.
”Germania duce o politică păguboasă, acesta este substratul candidaturilor de procuror-șef, în spatele acestei propuneri de procuror-șef stă această viziune de a tăia din finanțarea destinată în general țărilor din Centrul și Estul Europei” a mai spus europarlamentarul PSD.
Vezi mai mult în video de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News