Konica Minolta este prezentă în indexul Dow Jones Sustainability World pentru al doilea an consecutive
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) a fost listată în indexul Dow Jones Sustainability World (DJSI World) pentru al doilea an consecutiv, fiindu-i recunoscute performanțele economice, sociale și de mediu.

Dow Jones Sustainability Asia Pacific (DJSI) a fost prima familie de indici de sustenabilitate la nivel global furnizate de RobecoSAM și S&P Dow Jones Indices din SUA, pentru a evalua sustenabilitatea companiilor din perspectiva evoluțiilor economice, de mediu și sociale. Anul acesta, din 2500 de companii revizuite la nivel mondial, 333 au fost incluse în DJSI World.

Konica Minolta a fost inclusă, de asemenea, în indexul Dow Jones Sustainability Asia Pacific (DJSI Asia Pacific) pentru al cincilea an consecutiv. Anul acesta, Konica Minolta a obținut cea mai bună evaluare în sectorul Computere&Periferice și Electronice Office, pentru inițiativele sale economice, inclusiv managementul inovației și al riscului. De asemenea, compania a fost premiată pentru politica sa de mediu, pentru sistemele de management și pentru alte inițiative ecologice.

Practicile durabile sunt baza managementului corporativ Konica Minolta, atât pentru a răspunde nevoilor clienților și ale societății cât și pentru a realiza creșterea companiei. Pentru a beneficia cât mai mult de potențialul său, Konica Minolta dezvoltă tehnologii inovatoare care să ducă la îmbunătățirea performanțelor de mediu. Fidelă filozofiei de management "crearea de noi valori", Konica Minolta își propune să desfășoare toate activitățile sale corporative în armonie cu societatea și mediul înconjurător. În ceea ce privește ecologia, compania are nu numai scopuri ecologice ambițioase definite în Viziunea Eco 2050. Acestea sunt clasificate în obiective concrete cuprinse într-un plan ecologic pe termen mediu până în 2015, care acoperă mai multe domenii, cum ar fi măsuri pentru diminuarea încălzirii globale, susținerea unei societăți orientate spre reciclare, reducerea riscului substanțelor chimice, restaurarea și conservarea biodiversității.

Benjamin Bossdorf-Zimmer, Manager de echipă Sustainability Group, International Marketing Division Konica Minolta Business Solutions Europa: "Suntem foarte mândri că am fost listați în cel mai prestigious și important index de sustenabilitate din lume, întrucât ni se confirmă încă o dată responsabilitatea de cetățean corporativ. Această recunoaștere ne motivează și ne încurajează să continuăm să ne stabilim obiective înalte și în același timp oferă clienților noștri certitudinea că folosind echipamentele noastre au o contribuție ecologică importantă, cu un consum redus de energie și costuri mai mici.”

Konica Minolta dezvoltă și furnizează produse ecologice care îndeplinesc cerințe stricte, inclusiv în ceea ce privește eficiența energetică și utilizarea de materiale reciclate sau reciclabile. De altfel, anul acesta, șaisprezece modele de echipamente multifuncționale bizhub au primit statutul "Gold"** de la EPEAT*, registrul global pentru produse IT ecologice. De asemenea, Konica Minolta este prima companie din industrie care primește noua certificare Blue Angel Mark pentru echipamentele multifuncționale laser, pentru seriile bizhub C224e, C284e, C364e, C445e, C554e și C654e/C754e.

In plus, Konica Minolta este inclusă pentru al zecelea an consecutiv în indexul global FTSE4Good, acordat de compania britanică FTSE Group precum și în indexul Morningstar. Compania a primit, totodată, statutul Prime din partea agenției germane oekom research AG, fiind recunoscută ca una dintre companiile cu cea mai bună activitate de RCS din industria sa.

 Konica Minolta Business Solutions Romania SRL a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi canalele de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 20 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca şi în anii precedenţi, rezultatele anului 2012 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Printare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel