Kombucha, băutura miraculoasă de care nu ştiai
Kombucha este o băutură pe bază de ceai, care există de mult timp în diferite culturi ale lumii.
În varianta populară, este preparată cu ajutorul ceaiului negru sau verde şi a zahărului, pe lângă care mai conţine un mix de colonii de bacterii şi drojdie. Lichidul rezultat în urma procesului de fermentare oferă beneficii diverse organismului.
Procesul de fermentare durează între şapte şi 12 zile. De obicei, are un gust uşor dulce, dar pregnant.
Această băutură, datorită proprietăţilor sale, susţine sistemul digestiv şi poate reprezenta un aliat împotriva kilogramelor în plus.
Procentul semnificativ de antioxidanţi din kombucha transformă această băutură şi într-un aliat de încredere pentru sistemul imunitar.
[citeste si]
Potrivit elle.ro, ca urmare a procesului de fermentare, kombucha conţine un procent scăzut de alcool. Prin urmare, băutura nu este recomandată pe durata sarcinii, a alăptării, şi nici diabeticilor sau persoanelor cu sindromul de colon iritabil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News