Data actualizării:
Data publicării:

Klopp pleacă de la Liverpool: „Am rămas fără energie” /video

Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Managerul Juergen Klopp a decis să părăsească Liverpool la sfârșitul sezonului, a anunțat vineri clubul din Premier League, scrie Reuters.

Jurgen Klopp, emblematicul antrenor care a condus echipa Liverpool timp de 8 ani și jumătate, a decis să nu continue și în următoarea stagiune, în ciuda succesului considerabil pe care l-a avut pe Anfield.

Anunțul despre plecarea lui Klopp a fost făcut inițial public de jurnalistul Fabrizio Romano, iar oficialii lui Liverpool au confirmat rapid informația. Se pare că antrenorul german și-a comunicat dorința de a părăsi funcția la finalul sezonului 2023-2024 proprietarului clubului.

Chiar dacă succesul a fost un tovarăș constant pentru Klopp, acesta a considerat că este momentul să încheie această etapă a carierei sale la Liverpool. În timpul mandatului său, echipa a câștigat nu mai puțin de 6 trofee majore, inclusiv UEFA Champions League și Premier League.

Însă, nu doar Klopp va părăsi clubul la finalul sezonului. Asistenții săi, Pepijn Lijnders și Peter Krawietz, precum și antrenorul echipei, Vitor Matos, își vor elibera, de asemenea, funcțiile. Lijnders pare să fie interesat să își urmeze propria carieră ca manager.

Klopp: Pot să înțeleg că este un șoc. Iubesc echipa

„Pot să înțeleg că este un șoc pentru mulți oameni în acest moment, când auzi asta pentru prima dată, dar evident că pot să mă explic – sau cel puțin să încerc să explic. Îmi place absolut totul despre acest club, iubesc tot ce ține de oraș, iubesc tot ce ține de suporterii noștri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul.

Plec din cauză că sunt, cum să spun asta, fără energie. Nu am nicio problemă acum, evident, știam deja de mai mult timp că va trebui să anunț asta la un moment dat, dar acum sunt bine. Știu că nu pot face treaba asta din nou și din nou și din nou și din nou", a declarat Klopp, exprimându-și motivele pentru decizia de a pleca.

Ajuns în funcție pe 8 octombrie 2015, Jurgen Klopp a revoluționat clubul Liverpool și a consolidat din nou poziția echipei drept o forță atât în țară, cât și în străinătate. Sub conducerea sa, Liverpool a cunoscut o perioadă remarcabilă de succes, câștigând toate trofeele importante și stabilind recorduri notabile în fotbalul englez și european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel