Klopp, după ce Liverpool s-a impus la Newcastle: De abia aștept meciul cu Real Madrid
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Liverpool a reuşit o victorie importantă pe terenul lui Newcastle United, cu 2-0, sâmbătă, în etapa a 24-a a campionatului de fotbal al Angliei, şi s-a apropiat de zona locurilor de Liga Campionilor. 

Echipa antrenată de Juergen Klopp s-a desprins rapid, cu golurile lui Darwin Nunez şi Cody Gakpo, din minutele 10, respectiv 17.

Cinci minute mai târziu, portarul gazdelor, Nick Pope, a fost eliminat. În clasament, Liverpool, cu 35 de puncte după 22 de jocuri, este pe locul 8, la 6 puncte de locul 4, ultimul de Liga Campionilor, pe care se află chiar Newcastle, ce are 41 de puncte după 23 de jocuri.

Juergen Klopp abia așteaptă duelul cu Real Madrid

"Când joci cu un om în plus e normal să ai ocazii mai multe. I-am lăsat însă în meci pe cei de la Newcastle pentru că nu am mai marcat. La final, dată fiind situația, mai ales că mi-a zis cineva că e primul meci din aprilie în deplasare în care nu luăm gol, sunt fericit.

Ambele goluri au fost fantastice, sunt mulțumit de contribuția lui Nunez, a lui Salah, a lui Gakpo, și a lui Arnold. Când nu ai cea mai bună formă sau conjunctură trebuie să te lupți. Asta am făcut noi, mă bucur, sunt cu un pus mai aproape de a ne reveni la o formă bună", a spus Jurgen Klopp, conform presei engleze.

"De abia aștept meciul cu Real Madrid. Înfruntăm una dintre cele mai bune formații din lume, va fi dicil. Dar e pe Anfield, nu avem frică. E prea devreme să spunem că ne-am revenit. Cert e că o să ne luptăm și o să încercăm să fim din ce în ce mai buni", a concluzionatKlopp.

Tot sâmbătă, Chelsea a fost învinsă acasă de lanterna roşie Southampton, cu 1-0.

Înfrângerea, venită după golul din lovitură liberă al lui James Ward-Prowse, din minutul 45+1, pune şi mai multă presiune pe antrenorul londonezilor, Graham Potter.

În clasament, Chelsea este doar pe locul 10, cu 31 de puncte după 23 de jocuri. O surpriză a fost înregistrată şi la Nottingham, unde echipa locală Forest a ţinut-o în şah pe campioana en titre Manchester City, scor 1-1. Gazdele au egalat târziu, prin Chris Wood (84).

Golul oaspeţilor a fost reuşit de Bernardo Silva (41). Dacă ar fi câştigat, City ar fi urcat pe prima poziţie a clasamentului, pe care este acum Arsenal Londra, învingătoare sâmbătă cu 4-2 pe terenul lui Aston Villa, după două goluri marcate în prelungiri.

Rezultate de sâmbătă: Aston Villa - Arsenal 2-4 Au marcat: Watkins (6), Coutinho (32), respectiv Saka (16), Zinchenko (61), Martinez (90+3 -autogol), Martinelli (90+8) Chelsea - Southampton 0-1 A marcat: Ward-Prowse (45+1) Everton - Leeds United 1-0 A marcat: Coleman (64) Wolverhampton Wanderers - Bournemouth 0-1 A marcat: Tavernier (49) Nottingham Forest - Manchester City 1-1 Au marcat: Woods (84), respectiv Bernardo Silva (41) Brentford - Crystal Palace 1-1 Au marcat: Janelt (90+6), respectiv Eze (69) Brighton - Fulham 0-1 Au marcat: Solomon (88) Newcastle United - Liverpool 0-2 Au marcat: Darwin Nunez (10), Cody Gakpo (22) Cartonaş roşu: Pope (Newcastle, 22)

Duminică se joacă partidele Manchester United - Leicester City şi Tottenham Hotspur - West Ham United. Pe prima poziţie a clasamentului este Arsenal, cu 54 de puncte după 23 de jocuri, urmată de Manchester City, 52 p (24 j), Manchester United, 46 p (23 j), Newcastle United, 41 p (23 j) etc. Southampton, cu 18 puncte după 23 de jocuri, rămâne pe locul 20, ultimul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel