Klemm, declarație explozivă despre România
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a făcut o declarație importantă despre România. 

”Nu avem un aliat şi un prieten mai bun decât România în această parte a lumii”, a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA a adăugat: ”Colaborăm foarte bine pentru a aduce pacea şi securitatea în această regiune, în comunitatea transatlantică, luptăm împreună pe câmpuri de luptă departe de România. Alături de colaborarea în domeniul militar, ducem o luptă foarte susţinută împotriva corupţiei, împotriva terorismului, crimei organizate, traficului de persoane şi în domeniul intelligence”

El a spus că una dintre priorităţile mandatului său la Bucureşti este promovarea democraţiei, anume ”consolidarea instituţiilor democratice”.

[citeste si]

”Un efort important în acest sens este susţinerea luptei anticorupţie - o luptă care a evoluat enorm în ultimii 15 ani, o luptă pe care preşedintele meu a admirat-o şi pe care SUA s-au angajat să o susţină”, a punctat şeful reprezentanţei diplomatice americane.

Referindu-se la dimensiunea economică a Parteneriatului România-SUA, Klemm a evidenţiat că alegerea de a investi într-o ţară aparţine companiilor, dar ”cel mai bun lucru pe care îl poate face România pentru a încuraja firmele americane să investească aici este să asigure un climat de afaceri pozitiv, care este transparent, predictibil, stabil”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel