Klaus Iohannis solicită desființarea SIIJ. Chirieac: Scopul președintelui este unul singur!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis.

Declarația lui Klaus Iohannis

"Solicit Guvernului să elaboreze cu celeritate un proiect de lege în acord cu voința populară și cu recomandările GRECO, iar acestui demers să i se ralieze și CSM, cu asumarea rolului de garant al independenței justiției", a declarat Klaus Iohannis, astăzi.

"Toată lumea a înțeles că Secția specială e o anomalie. Guvernul să vină urgent cu un proiect de lege care să corecteze această anomalie. Sigur, decizia este a Parlamentului, dar inițiativa trebuie să fie a Guvernului. Solicit, în numele românilor, ca PSD să-și revină și să corecteze legislația pe care tot ei au modificat-o", a mai spus președintele.

Vezi și:  Membru CSM, replică dură pentru Iohannis: Este inacceptabil

Scopul preşedintelui

"Scopul președintelui este unul singur: campanie electorală pentru prezidenţiale. Spera că, folosind acelaşi mecanism din 26 mai, referendumul acela pe justiţie, va avea succes. Nu este nimic altceva. În rest, atitudinea celor din CSM este impecabilă şi este fundamentată. Ce să spunem? Că preşedintele României pune un ONG sau ce este acel organism deasupra Parlamentului şi a Curţii Constituţionale din România? Tu, fiind preşedintele României? Cum faci acest lucru? Onorabilul organism GRECO nu a luat în seamă în niciun fel în raportul său abuzurile îngrozitoare din justiţia din România, că au fost mii de dosare la DNA, pentru magistraţi, puse la dospit, vreme de ani de zile. Nu am aflat despre aceste dosare decât când s-a înfiinţat Secţia specială.

Eu înţeleg că sunt acum, voci, păreri autorizate, unele chiar bine intenţionate, care spun că Secţia specială ar trebui pusă sub autoritatea procurorului general. Toate aceste lucruri trebuie să fie discutate de experţi: doamna judecător Baltag, domnul Victor Alistar, doamna Lia Savonea, oamenii din sistem, onorabilii de la Înalta Curte, alţi judecători, procurori. Dar această Secţie, în opinia mea, este menită să apere independența magistraţilor. În niciun caz să le facă probleme", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Vezi și: Preşedintele Iohannis, ordin către CSM. Magistraţii reacţionează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel