Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, primele reacții după atacul Iranului asupra Israelului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au transmis mesaje, după atacul Iranului asupra Israelului.

Într-o postare pe X din această dimineață, președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul Iranului asupra Israelului.

„România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escaladări regionale ulterioare.“, a scris președintele Klaus Iohannis pe X.

„Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în fața atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac și susținem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetățenilor sǎi.“, a transmis, pe X, Guvernul României, citându-l pe premierul Marcel Ciolacu.

„România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia. Israelul are dreptul de a-și asigura securitatea sa. Facem apel la evitarea escaladării situației de securitate regională deja extrem de dificilă.“, a scris Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, pe Facebook.

Reamintim că peste 300 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice au fost lansate noaptea trecută din Iran către Israel. 99% dintre acestea au fost interceptate și doborâte, atât în țările pe care le-au tranzitat, cât și în Israel. Cu toate acestea, câteva au reușit totuși să cadă pe teritoriul israelian, o bază militară fiind ușor afectată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel