Klaus Iohannis, omagiu lui Iuliu Maniu: A onorat viaţa politică românească
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia împlinirii a 62 de ani de la moartea celui care a onorat viața politică românească, Iuliu Maniu, apreciind că "învățătura de căpătâi" pe care a lăsat-o poporului său este că trebuie să aibă "încredere în democraţie, în reguli şi instituţii puternice".

"Aduc un omagiu recunoscător amintirii lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte se împlinesc 62 de ani. Prin acțiunile politice și conduita sa publică, Maniu a onorat viața politică românească și a făcut cinste națiunii române. Lupta lui pentru valorile democratice l-a făcut incomod și indezirabil pentru regimul comunist, care l-a închis în chinuitoarea temniță de la Sighet unde a și decedat. Învățătura de căpătâi pe care ne-a lăsat-o Iuliu Maniu este că trebuie să avem încredere în democrație, în reguli și instituții puternice, care să apere cea mai importantă valoare: libertatea", a scris cu puțin timp în urmă, președintele Klaus Iohannis, pe Facebook, unde a publicat și o fotografie a politicianului. 

Iuliu Maniu om politic român, deputat român de Transilvania în Parlamentul de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României, președinte al Partidului Național-Țărănesc, deținut politic după 1947, a decedat în închisoarea Sighet, la data de 5 februarie 1953.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel