Iohannis a aplicat punct cu punct planul Macovei în confruntarea cu Ponta, de la B1 TV
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis a avut momente de atac la adresa lui Victor Ponta, miercuri seară, la B1 TV. Muniția prezidențiabilului ACL are la bază planul Monicăi Macovei. Candidată în turul I, Monica Macovei anunța că va lua legătura cu staff-ul de campanie al lui Klaus Iohannis pentru a-l "înarma" pe candidatul ACL. 

Monica Macovei spunea, pentru Adevărul, că "are foarte multă muniţie domnul Iohannis. "Eu aş lua lista cu toţi baronii PSD şi aş pune-o pe masă. Aş lua sumele de bani, hectarele lui Hrebenciuc, toate voturile împotriva ridicării imunităţii, exemple concrete. Aş calcula toate sumele astea de bani. Cât ne costă Microsoft, Siveco. Cel mai corupt partid este PSD. O să încerc să iau legătura cu staff-urile de campanie să-i dau lista cu corupţii", arăta eurodeputatul.

Miercuri, Klaus Iohannis s-a remarcat prin faptul că a urmărit planul Macovei, pas cu pas:

"Aş lua sumele de bani"

- Cunoaşteţi pe o persoană, Gabriel Oprea? Ştiţi cum a votat în materie de pensii şi salarii. Împreună cu UNPR a votat pentru acele reduceri.

"Eu aş lua lista cu toţi baronii PSD şi aş pune-o pe masă"

- Este exponentul (n.r. Victor Ponta) unui sistem foarte vechi. E împins în față de baronii mai vechi. Este o persoană manevrată din umbră. 

- Contracandidatul meu este prim-ministru şi vreau să comentez prestaţia sa în această calitate. A luat o Românie ieşită din criză şi să o bage în recesiune tehnică, a distrus 200.000 de locuri de muncă, a ştiut domnul Ponta să ajungem în situaţia în care CE ne avertizează că vom ajunge în 2015 să avem un deficit bugetar de 2,8%. Vom ajunge în 2015 şi vom plăti toate pomenile electorale ale lui Victor Ponta. Va fi promulgată de noul preşedinte Ponta legea amnistiei si a graţierii. 

- Aşteaptă România lui V. Ponta cu legea amnistiei şi a graţierii. Adrian Năstase, Dragnea, Hrebenciuc, Andronescu, Şerban Mihăilescu, Miron Mitrea, Dan Nica, Dan Şova, Ioan Adam, Victor Mocanu, Adrian Duicu, Bunea Stancu, Nicuşot Constantinescu. 38. Vă las lista. 

- Întreaga problemă trebuie simplificată. Această imunitate este foarte mult discutată. Soluția ar fi să lăsăm imunitatea pt parlamentari, pt miniștri doar aolo unde e vorba de votul politic sau de opinia politică. În altă circumstanță nu. Este nevoie de o simplificare semnificativă în această materie. Justiția trebuie să-și urmeze cursul indiferent dacă o cameră votează sau nu o chestiune. Doar pentru opinia politică trebuie aplicată această imunitate. Dacă vb de miniștri, eu vb cu SRS. Vorbiți dvs cu Ecaterina Andronescu?

"...hectarele lui Hrebenciuc"

- Mi se pare interesantă abordarea lui Victor Ponta, dar mi se pare revoltător că dacă acum câțiva ani politicienii corupți se ocupau de retrocedări de câtev zeci de hectare, iată că acum avem un scandal uriaș în care este cercetat un coleg al dl Ponta: dl Hrebenciuc. Este un dosar în care a fost citat și un apropiat al lui Ponta: dl Sârbu. Este revoltător. Acești oameni au pregătit retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare de pădure, în condițiile în care oameni simpli care și-au cerut dreptul un hectar de padure au fost refuzați. 

Klaus Iohannis a insistat pe legea amnistiei și pe corupții din PSD. Victor Ponta chiar a remarcat într-un moment al emisiunea că are lista Monicăi Macovei. "Aia e lista doamnei Macovei", a precizat Victor Ponta, despre lista cu persoanele care ar fi vizate de legea amnistiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel