Klaus Iohannis, mesajul ZILEI: "Schimbări profunde"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a transmis mesajul zilei, de la Timișoara. 

"În prezent, epidemia de COVID-19 a generat schimbări profunde în relațiile sociale și de muncă și a evidențiat necesitatea unor comportamente mai responsabile. În contextul mai larg al gestionării crizei sanitare și al efectelor acesteia asupra economiei, m-am implicat direct, împreună cu Guvernul, în identificarea celor mai bune căi de a răspunde acestor provocări. 

S-au luat măsuri eficiente de protejare și stimulare a angajaților și angajatorilor, iar acestea și-au atins în mare parte scopul. Au fost salvate locuri de muncă și companii, au fost sprijinite familii și afaceri, au fost asigurate resurse pentru investiții în domeniile cheie: infrastructură, sănătate, educație, servicii publice. Sunt rezultate concrete, obținute cu eforturi considerabile, rezultate pe care românii le apreciază", a transmis Klaus Iohannis. 

Ce spune despre provocările viitorului. "Am convingerea că România..."

"Provocările viitorului, inclusiv în ceea ce privește implicarea centrelor universitare cu tradiție în susținerea industriei inteligente, a agendei digitale și de mediu, ar trebui să fie o preocupare constantă pentru noi toți. Dacă adăugăm și fondurile europene generoase pe care le-am obținut, am convingerea că România se va repoziționa pe harta infrastructurii regionale de transport și își va reconsolida avantajele competitive generate de resursa umană. 

Este foarte important ca economia noastră să funcționeze în parametri cât mai buni, însă în condiții de siguranță și sănătate pentru noi toți", a completat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel