Data publicării:

Klaus Iohannis, Maia Sandu și Emmanuel Macron, reacții după moartea lui Navalnîi

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Administrația Prezidențială
Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis, Maia Sandu, dar și alți lider mondiali au transmis mesaje, după decesul lui Alexei Navalnîi.

Președinții României, Republicii Moldova și Franței au transmis mesaje, pe rețeaua de socializare X, după anunțul morții disidentului rus Alexei Navalnîi într-o închisoare de la Cercul Arctic.

„Profund întristat de vestea că Alexei Navalnîi a murit. Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă către familia și prietenii lui. Astăzi, comunitatea internațională a pierdut un luptător curajos pentru libertate și drepturi. Îndemnăm Rusia să efectueze o investigație transparentă și cuprinzătoare.“, a scris Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI      -      Soția lui Navalnîi, prima reacție după moartea disidentului / Publicul a ovaționat-o / video

„Moartea lui Alexei Navalnîi într-o închisoare rusească este o reamintire clară a opresiunii îngrozitoare a disidenței de către regim. Gândurile mele sincere se îndreaptă către familia lui, către toți rușii cu mentalitate democratică și către cei care luptă curajos pentru libertate și democrație în Rusia și în străinătate.“, se arată în mesajul postat pe X de președintele Republicii Moldova.

„În Rusia de astăzi, spiritele libere sunt trimise în Gulag și condamnate la moarte. Mânie și indignare.

Aduc un omagiu memoriei lui Alexei Navalnîi, dăruirii sale, curajului său. Gândurile mele se îndreaptă către familia lui, către cei dragi și către poporul rus.“, a precizat și Emmanuel Macron, președintele Franței.

Reamintim că anunțul decesului lui Alexei Navalnîi a fost făcut în după-amiaza zilei de 16 februarie 2024, la aproape 2 ani de la debutul războiului în Ucraina și cu numai o lună înainte de alegerile prezidențiale din Federația Rusă.

CITEȘTE ȘI      -      Coincidență cu moartea lui Navalnîi. Analistul de politică externă Ștefan Popescu a spus care a fost cauza decesului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel