Klaus Iohannis - Legi Justiție, CCR. Tudorel Toader, RĂSPUNS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Tudorel Toader - Klaus Iohannis, legi justiție
Tudorel Toader - Klaus Iohannis, legi justiție
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat la criticile președintelui Klaus Iohannis cu privire la cele trei Legi ale Justiției. 

”Am citit afirmația potrivit căreia pe legile justiției au fost necesare trei decizii ale CCR, e firesc: dacă ai trei legi, fiecare lege e criticată, iar CCR se pronunță de câte ori e sesizată, trei legi, trei sesizări, evident, trei decizii. CCR a admis, în total, 22 de soluții legislative din totalul celor trei legi de sute de articole, multe dintre ele, cele admise ca neconstituționale sunt de necorelare legislativă, nu pe fond. Am observat că a exprimat preocupare că au fost consacrate instituții noi, făcea referire la acea secție specială de anchetare a eventualelor fapte care pot fi comise de către magistrați, aici critica m-a surprins, pentru că, indirect, critică decizia CCR, care a consacrat constituționalitatea respectivei soluții administrative. Are competența să sesizeze CCR, pentru mine era previzibil, rămâne să motiveze sesizarea.” a subliniat Tudorel Toader. 

Ministrul Justiției a amintit că ”orice lege se bucură de o prezumție relativă de constituționale până în momentul în care Curtea constată că un articol, un alineat, o soluție legislativă este neconstituțională”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel