Klaus Iohannis, la Summitul Comunității Politice Europene în Republica Moldova
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Castelul Mimi
Castelul Mimi
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa joi, 1 iunie 2023, la al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care va avea loc în Republica Moldova (Castelul Mimi, raionul Anenii Noi).

La reuniune și-au anunțat prezența 47 de șefi de stat sau de guvern, Președintele Consiliului European, Președintele Comisiei Europene și Președintele Parlamentului European.

Prin găzduirea Summitului Comunității Politice Europene, Republica Moldova își reconfirmă vocația europeană și consecvența în implementarea procesului de reforme necesare în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Programul Summitului cuprinde o sesiune plenară, cu participarea tuturor delegațiilor, și grupuri de lucru, care vor avea loc în paralel și în cadrul cărora se vor dezbate teme care vizează securitatea, energia și conectivitatea.

Președintele României va susține o intervenție în cadrul sesiunii plenare și va participa la grupul de lucru privind securitatea. În cadrul dezbaterilor, Președintele Klaus Iohannis va aborda aspectele de actualitate generate de impactul războiului de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, în domeniile securitar, economic, alimentar sau umanitar; sprijinul susținut pentru Republica Moldova și Ucraina, coordonarea eforturilor comune pentru combaterea amenințărilor hibride, de la atacuri cibernetice, la dezinformare și campanii de manipulare; creșterea rezilienței și continuarea sprijinului acordat statelor vulnerabile din regiune.

Comunitatea Politică Europeană este un format interguvernamental de dezbatere și o platformă pentru coordonare politică între statele europene în scopul promovării dialogului politic și a cooperării pe teme de interes comun, pentru consolidarea securității, stabilității și a prosperității pe continentul european. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel