Klaus Iohannis, la parada de 1 Decembrie între vizitele în Africa și Dubai. Chirieac: În ultima vreme nu mai este interesat de România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac e de părere că vizitele președintelui Klaus Iohannis, în străinătate, puteau fi organizate pentru a însemna ceva mai mult decât niște simple vacanțe.

„În ultima vreme nu mai este interesat de România. Este interesat de vizite externe, pe care le face singur, care ar fi bune, dacă alături de președinte s-ar afla și membri ai Guvernului, șefi de agenții, oameni de afaceri. Ar fi fost poate util să deschidă ușa parteneriatului economic în Japonia, Coreea, America Latină, Africa, mai ales că în Kenya și Tanzania sunt mari rezerve de gaz. Aș fi luat și șefi de agenții de turism, în locul domniei sale. Klaus Iohannis face, pe persoană fizică, cu avion privat, aceste vacanțe plătite din bani publici. Mi se pare, dacă vreți, în perfectă rezonanță cu domnia sa și escapada de 4 zile în Dubai, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Schimburile economice dintre România și Republica Capului Verde, anul trecut, s-au ridicat la 62 de dolari. Probabil că a trimis cineva un pachet. Cu atâta rămâi din această zonă și cu amintiri frumoase pentru excelența sa, președintele României. Știam despre tendința sa încă după primul mandat. Dacă luai Romgazul, Transgazul, companii private de energie și le duceai acolo, poate că reușeai să îți faci loc. Nu am inventat noi practica asta, știți bine că toți președinții Franței și cancelarii Germaniei, atunci când merg într-o vizită de aceasta, în China, în Rusia, în Africa, au oameni de afaceri în câte 3-4 avioane, cu domniile lor”, a precizat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Cât de bronzat e Iohannis, după turneul din Africa

Klaus Iohannis a luat parte la parada militară dedicată Zilei Naționale a României. Revenit recent dintr-un turneu în Africa, președintele a salutat Garda de Onoare la scurt timp după ajungerea sa în țară, un aspect observat fiind nuanța mai închisă a tenului său, probabil rezultat al expunerii la soarele din emisfera sudică, din timpul vizitei în acele țări.

În contrast cu ceilalți oficiali prezentați la tribună, Klaus Iohannis a prezentat un aspect cu nuanțe de bronz, sugestiv pentru faptul că șederea sa în țările africane a fost însoțită și de unele momente de relaxare.

Sosind în Piața Arcul de Triumf doar câteva minute înainte de debutul paradei militare, președintele a salutat Garda de Onoare și a depus o coroană de flori. Ulterior, s-a așezat între premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președintele Senatului României și liderul PNL. La tribună, alături de aceștia, s-au mai aflat Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, și Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel