Klaus Iohannis, întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la Cotroceni
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 01 sep 2021, 17:20
WhatsApp
Primirea de către preşedintele României, Klaus Iohannis, a preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 1 septembrie 2021, la Palatul Cotroceni, pe Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, însoţit de o delegaţie parlamentară din Republica Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat felicitări pentru victoria forţelor politice pro-reformă, pro-democratice şi pro-europene la alegerile anticipate din 11 iulie şi pentru alegerea lui Igor Grosu în funcţia de Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Preşedintele României a salutat prezenţa înaltului oficial de la Chişinău la deschiderea sesiunii Camerei Deputaţilor a Parlamentului României şi a menţionat oportunitatea unei cooperări aprofundate şi consecvente, inclusiv la nivelul celor două Parlamente, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, precum şi a parcursului european al Republicii Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

În context, au fost abordate măsurile necesare pentru accelerarea proiectelor bilaterale menite să conecteze Republica Moldova, prin România, cu spaţiul Uniunii Europene şi să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăţi. De asemenea, a fost salutată demararea pregătirilor pentru viitoarea şedinţă comună de Guvern, care va avea loc la Chişinău, în viitorul apropiat, transmite Administraţia Prezidenţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?